ΚΟΣΜΟΣ

Πελέ: Θα κηδευτεί στο Vila Belmira, το γήπεδο της Σάντος

Πελέ
Θρήνος για τον θάνατο του σπουδαίου Πελέ, ο οποίος θα μείνει για πάντα στην «καρδιά» του γηπέδου της Σάντος.
AP Photo

Ο θρυλικός Πελέ πέθανε σε ηλικία 82 ετών βυθίζοντας στο πένθος τη Βραζιλία και τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Θρήνος στο Σάο Πάολο για τον «βασιλιά» που θα κηδευτεί στο γήπεδο της αγαπημένης του Σάντος.

Η είδηση του θανάτου του Πελέ, όσο αναμενόμενη κι αν θεωρούταν με βάση την πορεία της υγείας του τα τελευταία 24ωρα, σκόρπισε πένθος σε όλη τη Βραζιλία.

Ο βασιλιάς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ήταν ένα πρόσωπο που λατρεύτηκε όσο κανένα άλλο στην πατρίδα του, με αποτέλεσμα ήδη να θρηνείται από τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ο πρόεδρος Λούλα έγραψε στο Twitter πως «Ο Πελέ μας άφησε σήμερα. Πήγε να κάνει ένα τραπέζι στον παράδεισο με τον Κουτίνιο, τον μεγάλο συνεργάτη του στη Σάντος. Τώρα έχει την παρέα τόσων αιώνιων σταρ: Ντίντι, Γκαρίντσα, Νίλτον Σάντος, Σόκρατες, Μαραντόνα… Άφησε μια βεβαιότητα: δεν είχε υπάρξει ποτέ νούμερο 10 σαν αυτόν. Ευχαριστώ, Πελέ». Πρόσθεσε επίσης ότι κανένας δεν κατάφερε να ταξιδέψει τόσο πολύ το όνομα της Βραζιλίας σε όλο τον πλανήτη. «Όποια γλώσσα και να μιλάει κανείς, ήξερε τέσσερα γράμματα. Πελέ», σχολίασε.

Λεπτομέρειες για την κηδεία του «βασιλιά» Πελέ δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως, κόσμος ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται έξω από το γήπεδο της Σάντος. Εδώ και ημέρες, άλλωστε, ένα χρυσό φέρετρο είχε τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου, περιμένοντας το μοιραίο. Σύμφωνα με πληροφορίες της βραζιλιάνικης έκδοσης του CNN, ο Πελέ πρόκειται να ταφεί μέσα στο γήπεδο της Σάντος, το «Vila Belmira». Είναι, όμως, άγνωστο το πότε θα φτάσει η σορός του εκεί και πώς θα διεξαχθεί η όλη διαδικασία.

Στους επίσημους λογαριασμούς της βραζιλιάνικης ομάδας στα social media, με το που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Πελέ, ανέβηκε μία μεγάλη φωτογραφία ενός στέμματος, μαζί με τη λέξη «Αιώνιος».

Δείτε τι μεταδίδει το CNN Brasil

Εικόνα από τηλεοπτικούς σταθμούς της Βραζιλίας

Την ίδια ώρα, στο μουσείο του ποδοσφαίρου στο Σάο Πάολο, προβάλλονται ήδη φωτογραφίες από την τεράστια καριέρα του Πελέ. Ένα συγκλονιστικό βίντεο αφιέρωμα, ανάρτησε και η Σάντος, η ομάδα της καρδιάς του, με την οποία πέτυχε 618 τέρματα σε 636 εμφανίσεις. Με τη Βραζιλία ο Πελέ είχε 92 συμμετοχές και 77 τέρματα, κατακτώντας τρία Παγκόσμια Κύπελλα.

Το τελευταίο μήνυμα του «βασιλιά» και η «κληρονομιά» του

Λίγη ώρα μετά τον θάνατο του Πελέ, στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram αναρτήθηκε μια φωτογραφία του, με τον ίδιο να χαμογελά. Το μήνυμα που συνόδευε τη φωτογραφία, ήταν η κληρονομιά του «βασιλιά» για τις επόμενες γενιές όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά.

«Έμπνευση και αγάπη σημάδεψαν το ταξίδι του βασιλιά Πελέ, ο οποίος έφυγε ειρηνικά από τη ζωή σήμερα. Στο ταξίδι του, ο Έντσον μάγεψε τους πάντες με την ιδιοφυΐα του στον αθλητισμό, σταμάτησε έναν πόλεμο, έκανε κοινωνικό έργο σε όλο τον κόσμο και διέδωσε αυτό που πίστευε περισσότερο ότι ήταν η θεραπεία για όλα μας τα προβλήματα: την αγάπη. Το ζωντανό μήνυμά του γίνεται κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Αγάπη, αγάπη και αγάπη, για πάντα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο μήνυμα του Πελέ

Η αιτία θανάτου του Πελέ

Ο Πελέ έδινε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο και τον τελευταίο μήνα ήταν σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο. Η ανεπάρκεια των ζωτικών του οργάνων μέρα με την ημέρα παρουσίαζε επιδείνωση, κι αυτή ήταν η αιτία θανάτου του 82χρονου «θρύλου» της μπάλας.

«Ο Πελέ πέθανε στις 15:27 τοπική ώρα λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας των οργάνων του, που προκλήθηκε από τον καρκίνο του παχέους εντέρου», αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.

Το συγκλονιστικό μήνυμα της κόρης του

Η κόρη του, Κέλι Νασιμέντο, με ένα μήνυμα στο Instagram συγκίνησε στον αποχαιρετισμό του πατέρα της. «Όλα όσα είμαστε είναι χάρη σε εσένα. Σε αγαπάμε άπειρα. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα της κόρης του Πελέ

Σχετικές ειδήσεις