ΚΟΣΜΟΣ

Politico-Κορονοϊός: Τα παλιά φάρμακα ίσως θέτουν ασθενείς σε κίνδυνο

Politico-Κορονοϊός: Τα παλιά φάρμακα ίσως θέτουν ασθενείς σε κίνδυνο
Η χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ προς τις φαρμακοβιομηχανίες έχει μειωθεί δραματικά.
Pixabay

Σε άρθρο του το Politico αναλύει γιατί τα παλαιά φάρμακα για τον κορονοϊό δεν είναι πλέον αποτελεσματικά και γιατί κινδυνεύει από αυτά μερίδα ασθενών όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι - Πώς ξεπεράστηκαν τα μονοκλωνικά αντισώματα και γιατί έχουν μπλοκάρει οι έρευνες νέων φαρμάκων 

Αναποτελεσματικά έναντι των τωρινών μεταλλάξεων χαρακτηρίζει σε άρθρο του το Politico τα μονοκλωνικά αντισώματα που δίνονταν σε ασθενείς με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό στην αρχή της πανδημίας.

«Ωστόσο και τα αντιιϊκά φάρμακα, όπως το Paxlovid, που έχουν ουσιαστικά αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν είναι ασφαλή για όλους τους ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους, επειδή αλληλεπιδρούν με πολλά άλλα φάρμακα», γράφει το Politico.

Το άρθρο του Politico.



Χαρακτηριστικό είναι ακόμα το γεγονός ότι, σύμφωνα με το άρθρο, η χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ προς τις φαρμακοβιομηχανίες έχει μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα οι φαρμοκοβιομηχανίες να έχουν μικρότερο κίνητρο για την παραγωγή νέων θεραπειών που θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικές.

Χωρίς ένα κυβερνητικό πρόγραμμα σαν το Operation Warp Speed, οι ευάλωτοι κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά από Covid-19 και να μπλοκάρουν τα νοσοκομεία για ακόμα μια φορά.

Επίσης, στο έτος που πέρασε ο FDA απέσυρε την έγκριση για 4 θεραπείες αντισωμάτων, καθώς η Omicron και οι υποπαραλλαγές της εξάλειψαν την αποτελεσματικότητά τους.