ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Συνέλαβαν... περιστέρι - Κουβαλούσε μεθαμφεταμίνη σε φυλακή

Καναδάς: Συνέλαβαν... περιστέρι - Κουβαλούσε μεθαμφεταμίνη σε φυλακή
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Καναδάς: Το προσωπικό της φυλακής αναγκάστηκε να στήσει παγίδα στο πτηνό για να το συλλάβει και να ανακαλύψει τα λαθραία ναρκωτικά

Απίστευτο κι όμως άκρως αληθινό ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε φυλακές στον Καναδά, όπου αστυνομικοί συνέλαβαν ένα... περιστέρι!

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post οι αστυνομικοί στις φυλακές του Βανκούβερ στον Καναδά εντόπισαν ένα περιστέρι να μεταφέρει κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη μέσα σε ένα σακίδιο το οποίο έφερε επάνω του.

Το πτηνό πετούσε πάνω από το κτίριο με το σακίδιο δεμένο επάνω του και προκάλεσε την αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων που απόρησαν με το περίεργο θέαμα, ωστόσο κατάλαβαν γρήγορα ότι κάτι άλλο συνέβαινε.

Ο John Randle, περιφερειακός πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Αξιωματικών Ειρηνικού δήλωσε σοκαρισμένος: «Αρχικά σοκαρίστηκα, εξαιτίας όλων των εξελίξεων στην τεχνολογία και του αριθμού των drones που έχουμε δει».

Σύμφωνα πάντα με τον Randle, το προσωπικό των φυλακών αναγκάστηκε να στήσει παγίδα στο πουλί, και να το συλλάβει σε τοίχο των φυλακών.

Λόγω της μεγαλύτερης επιφυλακής των αρχών για τα drones που χρησιμοποιούνται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, φαίνεται ότι οι έμποροι χρειάστηκε να επιστρέψουν σε παλαιότερες μεθόδους, γιαυτό και επιστράτευσαν το περιστέρι.

«Έχουν πάει πίσω στην τεχνολογία», εξήγησε ο Randle. «Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε απαγορεύσει τα drones, έτσι προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους για να εισαγάγουν λαθραία ναρκωτικά χωρίς να εντοπιστούν».

Το περιστατικό βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση, ωστόσο ο Randle σημείωσε ότι η δημιουργικότητα των λαθρεμπόρων είναι άκρως ανησυχητική.

«Η εισαγωγή ναρκωτικών στις ομοσπονδιακές φυλακές αποτελεί μεγάλο πρόβλημα», υπογράμμισε.

«Ο στόχος των φυλακών είναι να αποκαταστήσουν και να απελευθερώσουν τους ανθρώπους στην κοινωνία ως νομοταγείς πολίτες. Η εισαγωγή ναρκωτικών είναι πολύ επικίνδυνη και, ειδικά μια ουσία όπως η κρυσταλλική μεθ», κατέληξε.