ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Ρώσος παίκτης του χόκεΐ αρνήθηκε να φορέσει το έμβλημα ΛΟΑΤΚΙ - «Είμαι πιστός στην Ορθοδοξία»

O Iβάν Προβόροφ
O Iβάν Προβόροφ
ΑΡ

ΗΠΑ: Ο Ιβάν Προβόροφ, κορυφαίος αμυντικός της ομάδας χόκεϊ επί πάγου «Φιλαδέλφεια Φλάιερς» αρνήθηκε να φορέσει φανέλα με το ουράνιο τόξο, επικαλούμενος το γεγονός οτι ειναι Ορθόδοξος Χριστιανός

Ο κορυφαίος αμυντικός της ομάδας χόκεϊ επί πάγου Φιλαδέλφεια Φλάιερς (Philadelphia Flyers) Ιβάν Βλαντιμίροβιτς Προβόροφ, αρνήθηκε να φορέσει φανέλες με το ουράνιο τόξο κατά τη διάρκεια προθέρμανσης για την υποστήριξη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Οι «Φιλαδέλφεια Φλάιερς» είναι μια επαγγελματική ομάδα χόκεϊ επί πάγου με έδρα τη Φιλαδέλφεια κι ο Προβόροφ είναι Ρώσος επαγγελματίας αμυντικός χόκεϊ επί πάγου κι ηγέτης για τους Φιλαδέλφεια Φλάιερς της Εθνικής Λίγκας Χόκεϋ των ΗΠΑ.

«Σέβομαι τις επιλογές όλων. Είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός... Η επιλογή μου είναι να μείνω πιστός στον εαυτό μου και στη θρησκεία μου. Μόνο αυτό θα πω» είπε αμέσως μετά το περιστατικό.

Ο προπονητής των Flyers Τζον Τορτορέλα είπε ότι δεν σκέφτηκε να επιπλήξει τον Προβόροφ, επειδή δεν έκανε προθέρμανση. «Ο Πρόβι είναι πιστός στον εαυτό του και στη θρησκεία του» είπε «Αυτό έχει να κάνει με την πίστη του και τη θρησκεία του. Είναι ένα πράγμα που σέβομαι σε εκείνον. Είναι πάντα πιστός στον εαυτό του»