ΚΟΣΜΟΣ

Ρολόι της Αποκάλυψης: Η ανθρωπότητα απέχει μόλις 90 δευτερόλεπτα από την καταστροφή

Ρολόι της Αποκάλυψης: Η ανθρωπότητα απέχει μόλις 90 δευτερόλεπτα από την καταστροφή
Reuters

Ρολόι της Αποκάλυψης: Από τον Ιανουάριο του 1947, κάθε χρόνο το The Bulletin of Atomic Scientists αποκαλύπτει πόσο κοντά στον αφανισμό βρίσκεται η ανθρωπότητα. Το 2022 το ρολόι χτύπησε στα 100 δευτερόλεπτα από το τέλος, ενώ φέτος μετακινήθηκε 10 δευτερόλεπτα πιο κοντά στην ολική καταστροφή.

Το ρολόι της Αποκάλυψης χτύπησε στα 90 δευτερόλεπτα μόλις πριν από τα μεσάνυχτα, πιο κοντά από ποτέ στην παγκόσμια καταστροφή, μετά την ετήσια ενημέρωση την Τρίτη, που μετακίνησε τους δείκτες του δέκα δευτερόλεπτα από το 2022.

ap-doomsday-clock.jpg

Η αλλαγή αυτή οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον πόλεμο στην Ουκρανία, για τον οποίο το Συμβούλιο Επιστήμης και Ασφάλειας των Επιστημόνων του The Bulletin of Atomic Scientists φοβάται πως θα συνεχιστεί για δεύτερο χρόνο.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, το δυνητικά καταστροφικό γεγονός σε συνδυασμό με τις απειλές της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών, υπενθυμίζει στον κόσμο ότι υπάρχει μεγάλο ρίσκο κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

Τα 90 δευτερόλεπτα είναι ότι πιο κοντινό στον αφανισμό της ανθρωπότητας, μετά τις πρώτες πυρηνικές βόμβες στο τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, από τον Ιανουάριο του 1947, κάθε χρόνο τοThe Bulletin of Atomic Scientists αποκαλύπτει πόσο κοντά στον αφανισμό βρίσκεται η ανθρωπότητα. Το 2022 το ρολόι χτύπησε στα 100 δευτερόλεπτα από το τέλος, ενώ φέτος μετακινήθηκε 10 δευτερόλεπτα πιο κοντά στην ολική καταστροφή.

Το ρολόι ιδρύθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες που ασχολούνταν με το Manhattan Project που οδήγησε στα πρώτα πυρηνικά όπλα στον ΒΠΠ και πρόκειται για μία συμβολική αντίστροφη μέτρηση, που θέλει να δώσει μία εικόνα του πόσο κοντά στην καταστροφή του βρίσκεται ο πλανήτης.