ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κανένα ίχνος του ηθοποιού Τζούλιαν Σαντς, 12 ημέρες μετά την εξαφάνισή του

O Tζούλιαν Σαντς
O Tζούλιαν Σαντς
ΑΡ

ΗΠΑ: Οι αρχές της Καλιφόρνια λένε ότι δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του ηθοποιού Τζούλιαν Σαντς, ο οποίος εξαφανίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία στις 13 Ιανουαρίου

Οι αρχές της Καλιφόρνια είπαν ότι δεν έχουν κανένα στοιχείο από τον Τζούλιαν Σαντς, 12 ημέρες μετά την εξαφάνισή του. Ο Βρετανός ηθοποιός, 65 ετών, εξαφανίστηκε στις 13 Ιανουαρίου ενώ έκανε πεζοπορία στην περιοχή Baldy Bowl στα βουνά San Gabriel, βόρεια του Λος Άντζελες.

Το τμήμα του σερίφη της κομητείας San Bernardino δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν «πολλές» προσπάθειες επίγειας και εναέριας έρευνας. Η Καλιφόρνια έχει πληγεί πρόσφατα από φονικές καταιγίδες. Ωστόσο, οι αρχές είπαν ότι η έρευνα θα συνεχιστεί, «αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και οι συνθήκες του εδάφους».

Ένας εκπρόσωπος του τμήματος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ότι οι έρευνες εδάφους σε περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο, δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί, λόγω των καιρικών συνθηκών. Το τμήμα του σερίφη της κομητείας San Bernardino δήλωσε ότι ανταποκρίθηκε σε περισσότερες από δώδεκα κλήσεις στο όρος San Antonio, γνωστό τοπικά ως Mount Baldy, και στη γύρω περιοχή τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Προειδοποίησε τους πεζοπόρους να «μείνουν μακριά» από αυτή την περιοχή, προσθέτοντας ότι είναι «εξαιρετικά επικίνδυνο», ακόμη και για έμπειρους πεζοπόρους.

Την περασμένη εβδομάδα, το αυτοκίνητο του Σαντς βρέθηκε δίπλα στο σημείο όπου αναφέρθηκε ότι είχε εξαφανιστεί. Η οικογένειά του ευχαρίστησε τις αρχές για τις προσπάθειές τους. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν επίσης «βαθιά συγκινημένοι» από την «έκρηξη αγάπης και υποστήριξης» που είχαν λάβει. Οι οικείοι του επαίνεσαν τις «ηρωικές ομάδες αναζήτησης» που εργάζονται σε δύσκολες καιρικές συνθήκες «στο έδαφος και στον αέρα για να φέρουν τον Τζούλιαν στο σπίτι».

Γεννημένος στο Γιορκσάιρ, ο Τζούλιαν Σαντς εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά έγινε ευρέως γνωστός μέσα από το βρετανικό ρομάντζο A Room With A View του 1985. Ζει στη γειτονιά του Βόρειου Χόλιγουντ του Λος Άντζελες με τη σύζυγό του, συγγραφέα Evgenia Citkowitz. Εχουν δύο παιδιά.

Ήταν στο παρελθόν παντρεμένος με τη Sarah Sands, πρώην συντάκτρια του προγράμματος Today του BBC Radio 4, με την οποία έχουν αποκτήσει έναν γιο. Ο Σαντς έχει μιλήσει στο παρελθόν για την αγάπη του για την πεζοπορία και την ορειβασία. Όταν τον ρώτησαν το 2020 τι τον έκανε χαρούμενο, απάντησε: «Να είμαι κοντά σε μια κορυφή βουνού ένα ένδοξο κρύο πρωινό»