ΚΟΣΜΟΣ

Νταϊάνα: Όταν η πριγκίπισσα της Ουαλίας είπε «όχι» στην βρετανική Vogue

Νταϊάνα: Όταν η πριγκίπισσα της Ουαλίας είπε «όχι» στην βρετανική Vogue
Φωτογραφία της Νταϊάνα για τη βρετανική Vogue το 1990 από τον φωτογράφο Patrick Demarchelier.
(Photo by Ray Tang/Anadolu Agency/Getty Images)

Ένα περίπου χρόνο πριν από τον θάνατό της η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε αρνηθεί την πρόταση να συνεργαστεί με το περιοδικό μόδας Vogue ως Guest Editor

Δύο δεκαετίες πριν τη δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, που δήλωνε περήφανη το 2019 που θα υπηρετούσε ως Guest Editor στη Vogue η αείμνηστη πεθερά της, πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε απορρίψει την ίδια πρόταση.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η επικεφαλής της Vogue. Alexandra Shulman, η Νταϊάνα απέρριψε τη συνεργασία που της πρότεινε το περιοδικό.

«Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για την πρόσκληση να συμμετάσχω ως Guest Editor στη χριστουγεννιάτικη έκδοση της βρετανικής Vogue», σημειώνει σε επιστολή της η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Αισθανόταν εξαιρετικά ευγνώμων, όπως σημείωνε, που της έγινε μια τέτοια πρόταση. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να μιμηθώ τη μαεστρία σας σε αυτή τη δουλειά. Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο (για όλους!) να αρνηθώ», σημείωνε χαρακτηριστικά η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Στο κλείσιμο της επιστολής η αδικοχαμένη πριγκίπισσα έκανε λόγο για γενναία απόφαση να της γίνει μια τέτοια πρόταση από την Alexandra Shulman.

Σε δημοπρασία το βελούδινο φόρεμα της από το 1991

Σε δημοπρασία αναμένεται να πωληθεί ένα μωβ βελούδινο στράπλες φόρεμα το οποίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα φορούσε όταν φωτογραφήθηκε το 1991 για τις ανάγκες πορτρέτου με τον τότε πρίγκιπα, νυν βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου, Κάρολο.

Η δημοπρασία διοργανώνεται από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη στις 27 Ιανουαρίου. Το εν λόγω φόρεμα η Νταϊάνα το φόρεσε και για μία φωτογράφιση του Vanity Fair το 1997 εκτιμάται, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι θα πωληθεί μεταξύ 80.000 και 120.000 δολαρίων.

Η δημιουργία του Βρετανού σχεδιαστή Βίκτορ Έντελσταϊν το 1997 πωλήθηκε στην τιμή των 24.150 δολαρίων σε δημοπρασία 80 φορεμάτων από την προσωπική συλλογή της πριγκίπισσας Νταϊάνα για την ενίσχυση του Ιδρύματος για το AIDS και του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Royal Marsden.

To φόρεμα της Νταϊάνα.CNN

Το φόρεμα παρουσιάστηκε αρχικά στην κολεξιόν του Έντελσταϊν το φθινόπωρο του 1989. Ήταν ένας από τους αγαπημένους σχεδιαστές της πριγκίπισσας Νταϊάνα για πάνω από μια δεκαετία, από το 1982 έως το 1993.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η Άννα Χάρβεϊ, αναπληρώτρια αρχισυντάκτρια της «Vogue» εκείνη την εποχή, συμβούλεψε την πριγκίπισσα της Ουαλίας για την γκαρνταρόμπα και το στιλ της. Η Χάρβεϊ τής πρότεινε να συνεργαστεί με τον Βίκτορ Έντελσταϊν, ο οποίος εκείνη την εποχή δημιουργούσε ενδύματα υψηλής ραπτικής για ιδιώτες πελάτες, μετά από χρόνια στον Christian Dior στο Λονδίνο.

Στη δημοπρασία «The One», που διοργανώνεται πρώτη φορά από τον οίκο Sotheby’s θα διατεθεί προς πώληση μία συλλογή ανθρώπινων επιτευγμάτων, τα οποία μαζί αφηγούνται μια εξαιρετική ιστορία αριστείας στη χειροτεχνία, την τέχνη και την προσπάθεια.