ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: «Φουντώνουν» οι απεργιακές κινητοποιήσεις - Στους δρόμους και οι εκπαιδευτικοί

Βρετανία: «Φουντώνουν» οι απεργιακές κινητοποιήσεις - Στους δρόμους και οι εκπαιδευτικοί
Daniel Leal/AFP/Getty Images

Βρετανία: Τα Συνδικάτα της χώρας κλιμακώνουν τη δράση τους με μία ημέρα συντονισμένης δράσης που αναμένεται να έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή

Με απεργιακές κινητοποιήσεις θα κάνει ποδαρικό ο Φεβρουάριος στη Βρετανία, αφού και οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν την συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στη χώρα με αφορμή τον νόμο για τον περιορισμό των απεργιών.

Αύριο, Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου το εκπαιδευτικό σύστημα σε Αγγλία και Ουαλία φαίνεται πως θα «παραλύσει», καθώς η Εθνική Εκπαιδευτική Ένωση αποφάσισε την συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ και στα πανεπιστήμια ακυρώνονται μαθήματα.

Την ίδια ώρα χειρόφρενο τραβάνε οι εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό δίκτυο, κάτι που αναμένεται να διαταράξει την λειτουργία του δημόσιου τομέα, με τα συνδικάτα να διοργανώνουν μία ημέρα συντονισμένης δράσης που αναμένεται να έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Στην απεργία συμμετέχει και το Εργατικό Συνδικάτο, με περισσότερα από 100.000 μέλη του Συνδικάτου Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών να απεργούν σε περισσότερες από 120 υπηρεσίες.

Ο νόμος που βάζει «φρένο» στις απεργίες, μαζί με την άρνηση της κυβέρνησης για αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα της χώρας, βγάζει Σωματεία και Φορείς στους δρόμους, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το Εργατικό Συνδικάτο έχει ήδη ορίσει ημερομηνίες για νέες απεργίες, στις οποίες πρόκειται να συμμετάσχουν και υπάλληλοι του Βρετανικού Μουσείου.

Διαβάστε επίσης:

Νέο πλήγμα για την Τουρκία: Μετά τις ΗΠΑ ταξιδιωτική οδηγία και από τη Μεγάλη Βρετανία

«Καμπανάκι» από ΔΝΤ: Η βρετανική οικονομία θα είναι η μόνη της G7 που θα συρρικνωθεί το 2023

Βρετανία: Κρίση στην κυβέρνηση - O Σούνακ απέπεμψε τον πρόεδρο των Συντηρητικών, Ζαχάουι