ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: «Έχασα περισσότερα από 120 μέλη της οικογένειάς μου»

Δεκάδες μέλη της οικογένειάς του έχασε στο σεισμό ο Σαχίν Φιράτ
Δεκάδες μέλη της οικογένειάς του έχασε στο σεισμό ο Σαχίν Φιράτ

Σεισμός στην Τουρκία: Ένας τουρκικής καταγωγής πολίτης που ζει στο Εδιμβούργο λέει ότι έχασε περισσότερα από 120 μέλη της οικογένειάς του στη θεομηνία της Δευτέρας (6/2)

Ο Σαχίν Φιράτ είναι ο πρόεδρος του Τουρκο-Σκοτσέζικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και συντονίζει τις δωρεές για τον σεισμό στην πρωτεύουσα της Σκωτίας. «Έχασα μόνο από την οικογένειά μου περισσότερους από 120 ανθρώπους - ξαδέρφια, θείες, θείους, ανιψιούς μου... και επίσης άλλους από το χωριό μου, γείτονες», είπε στην εκπομπή Good Morning Scotland του BBC Radio.

«Ζούσαν στο Aντιγιαμάν, στο κέντρο της πόλης. Όλη η Τουρκία είναι σε άσχημη κατάσταση. Λαμβάνω κάποια νέα από τον αδελφό μου και άλλους στην πόλη μου. Βλέπουμε μόνο το 20% από την τραγωδία.

Όλοι μένουν στα αυτοκίνητα ή στο δρόμο. Όταν βρίσκουν βενζίνη, μένουν στο αυτοκίνητο για να ζεσταθούν, άλλες φορές, αν δεν βρέχει, προσπαθούν να βρουν ξύλα ή χαρτί για να βάλουν φωτιά.

«Κάθε μέρα είναι και χειρότερα. Είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σαν πόλεμος. Μέχρι σήμερα μαζεύαμε ρούχα, τρόφιμα, καθαρίζουμε πράγματα. Τώρα όμως χρειάζονται χρήματα για να τους στηρίξουν γιατί δεν έχουν πια σπίτι» λέει.