ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία: Έλληνες διασώστες διαψεύδουν τις απειλές με όπλα στην Αντιγιαμάν

Σεισμός στην Τουρκία
Δραματικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό.
Associated Press

Σεισμός στην Τουρκία: Η «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που θέλουν τα μέλη μας να απειλούνται από ενόπλους στην πόλη Αντιγιαμάν όπου επιχειρούν», αναφέρεται σε ανακοίνωση. 

Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που ήθελαν κάποιους απελπισμένους κατοίκους της πόλης Αντιγιαμάν να φτάσουν στο σημείο να απειλήσουν ακόμη και με όπλα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για να παραμείνουν στην Τουρκία και να ψάξουν για επιζώντες μετά τον φονικό σεισμό προχώρησε η ΕΟΔ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που θέλουν τα μέλη μας να απειλούνται από ενόπλους στην πόλη Αντιγιαμάν όπου επιχειρούν. Διαβεβαιώνουμε ότι η υποδοχή των εθελοντών μας από όλες τις αρχές και τους συνανθρώπους μας στη γείτονα χώρα ήταν από την πρώτη στιγμή εξαιρετική και δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Όλα τα μέλη μας είναι απόλυτα ασφαλή!».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περίπου 30 μέλη της ΕΟΔ βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία και επιχειρούν στις σεισμόπληκτες περιοχές για την εύρεση επιζώντων.