ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Ισημερινή Γουινέα: Επιδημία αιμορραγικού πυρετού με 9 νεκρούς

Συναγερμός στην Ισημερινή Γουινέα: Επιδημία αιμορραγικού πυρετού με 9 νεκρούς
Pixabay

Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση της Ισημερινής Γουινέας έχει θέσει περισσότερα από 200 άτομα σε καραντίνα - Εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από αιμορραγικό πυρετό

Εννέα άνθρωποι πέθαναν στην Ισημερινή Γουινέα μετά από «ξέσπασμα» του ιού Μάρμπουργκ, ο οποίος προκαλεί αιμορραγικό πυρετό σχεδόν εξίσου θανατηφόρο με τον Έμπολα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας τη Δευτέρα, και έθεσε μια επαρχία σε καραντίνα.

Στις 7 Φεβρουαρίου εκδηλώθηκε το ξέσπασμα αιμορραγικού πυρετού και σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες, οι θάνατοι σχετίζονταν με άτομα που παραβρέθηκαν σε κηδεία, όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας Mitoha Ondo'o Ayekaba. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι προς το παρόν μόνο τρεις άνθρωποι που εμφανίζουν «ελαφρά συμπτώματα» παραμένουν σε απομόνωση σε ένα νοσοκομείο της επαρχίας Κίε-Ντεμ, στα σύνορα με το Γκαμπόν και το Καμερούν.

Εκτός από την επαρχία Κίε-Ντεμ, σε καραντίνα τέθηκε και η γειτονική περιφέρεια του Μονγκόμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε ότι είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ο ιός του Μάρμπουργκ στην Ισημερινή Γουινέα.

Ο ιός του Μάρμπουργκ μεταδίδεται στον άνθρωπο από τις νυχτερίδες. Από άνθρωπο σε άνθρωπο μεταδίδεται μέσω άμεσης επαφής με τα σωματικά υγρά των ασθενών, αλλά μπορεί επίσης να μεταδοθεί από επαφή με μολυσμένες επιφάνειες και αντικείμενα.

Διαβάστε επίσης:

Η Καμίλα κόλλησε κορονοϊό - Ακυρώνει τις δημόσιες εμφανίσεις της

Μακρά covid: Τα 7 συμπτώματα που επιμένουν ένα χρόνο μετά

Γιατί η Covid-19 προκαλεί περισσότερους θανάτους στους άνδρες