ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Ίσως να μην βρούμε τα «ύποπτα» αντικείμενα που καταρρίφθηκαν

Λευκός Οίκος: Ίσως να μην βρούμε τα «ύποπτα» αντικείμενα που καταρρίφθηκαν
O Τζο Μπίντεν.
AP

Λευκός Οίκος: Ίσως να μην βρούμε ποτέ τα «αντικείμενα» που καταρρίφθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να μετριάσει τις προσδοκίες όσον αφορά τις προσπάθειες ανάκτησης των τριών ιπτάμενων «αντικειμένων» αγνώστου ταυτότητας που καταρρίφθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε διάστημα εννέα ημερών, από τις 4 ως τις 12 Φεβρουαρίου, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν τέσσερα ιπτάμενα αντικείμενα, τρία εξ αυτών πάνω από τις ΗΠΑ και ένα πάνω από τον Καναδά.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι, μίλησε κυρίως για εκείνο που έπεσε στα νερά της λίμνης Χιούρον, στο Μίσιγκαν.

«Λόγω του σημείου όπου βρίσκεται στη λίμνη Χιούρον, θα πρέπει όλοι να δεχτούμε την πιθανότητα ότι ίσως δεν μπορέσουμε να το ανασύρουμε», είπε.

Ο εκπρόσωπος επέμεινε ότι το κινεζικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε στη Νότια Καρολίνα συνιστούσε έναν «πολύ πραγματικό» κίνδυνο για τις ΗΠΑ. Εξήγησε επίσης ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει ζητήσει από άλλες χώρες να αναλάβουν δράση εναντίον των κινεζικών μπαλονιών που πετούν σε μεγάλο υψόμετρο.

Ο Κίρμπι επανέλαβε επίσης ότι τώρα «δεν είναι η σωστή στιγμή» για να επισκεφθεί ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν την Κίνα.

Σχετικές ειδήσεις

Τζο Μπάιντεν: Θα απευθύνει μήνυμα για τα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν

ΗΠΑ: Τα γυρίζει ο Λευκός Οίκος για τα μπαλόνια - Πώς κατέρρευσε η θεωρία της κινεζικής κατασκοπείας

Ο Λευκός Οίκος δίνει τέλος στα σενάρια για τα μυστηριώδη αντικείμενα που καταρρίφθηκαν