ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο μπασίστας των θρυλικών Pulp, Στιβ Μακέι

Πέθανε ο μπασίστας των θρυλικών Pulp, Στιβ Μακέι
Getty Images

Βρετανία: Ο Μακεί, ο οποίος καταγόταν από το Σέφιλντ της βόρειας Αγγλίας, εντάχθηκε στο συγκρότημα Pulp το 1989 με συμμετοχή στα άλμπουμ Separations, Different Class και His 'n' Hers, τα οποία σηματοδότησαν την τεράστια επιτυχία του συγκροτήματος με τραγούδια όπως το "Common People".

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 56 ετών ο Στιβ Μακέι, ο μπασίστας του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος Pulp την εποχή των μεγάλων επιτυχιών τους.

Την είδηση έκανε γνωστή το ποπ συγκρότημα που ετοιμάζεται να αναδιοργανωθεί φέτος για μια νέα τουρνέ.

Ο Μακεί, ο οποίος καταγόταν από το Σέφιλντ της βόρειας Αγγλίας, εντάχθηκε στο συγκρότημα Pulp το 1989 με συμμετοχή στα άλμπουμ Separations, Different Class και His 'n' Hers, τα οποία σηματοδότησαν την τεράστια επιτυχία του συγκροτήματος με τραγούδια όπως το "Common People".

«Ο φίλος και πολυαγαπημένος μας μπασίστας Στιβ Μακέι πέθανε σήμερα», ανέφερε το συγκρότημα σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

«Ο Στιβ ήταν κάποιος που υλοποιούσε τα σχέδια, στη ζωή του και στο συγκρότημα, και θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι επιστρέφει σε αυτά τα βουνά για το επόμενο στάδιο της περιπέτειάς του», πρόσθεσαν οι Pulp.

Η σύζυγός του και στιλίστρια Κέιτι Γκραντ, διευκρίνισε ότι ο Μακέι πέθανε αφού αγωνίστηκε «με δύναμη και αποφασιστικότητα» επί τρεις μήνες που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Τα τελευταία χρόνια ο Μακέι συνεργαζόταν με καλλιτέχνες όπως οι Arcade Fire και οι Florence + the Machine.

Πρόσφατα ο αρχηγός των Pulp Τζάρβις Κόκερ ανακοίνωσε μία νέα περιοδεία για το επόμενο καλοκαίρι, ωστόσο ο μπασίστας είχε δηλώσει ότι δεν θα επέστρεφε στο συγκρότημα, καθώς όπως ανέφερε ήθελε να συνεχίσει άλλα σχέδια «στη μουσική, τον κινηματογράφο και τη φωτογραφία».