ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Σοϊγκού επισκέφθηκε την κατεχόμενη Μαριούπολη

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σοϊγκού
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σοϊγκού
ΑΡ

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού επισκέφθηκε την Μαριούπολη, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε τη Δευτέρα εικόνες του Σόιγκου να «επιθεωρεί τις ρωσικές προσπάθειες ανασυγκρότησης των υποδομών» στην κατεχόμενη Μαριούπολη. Κατά την επίσκεψή του, ανέφερε ότι του έδειξαν ένα ιατρικό κέντρο, ένα κέντρο διάσωσης και μια «νέα μικροπεριφέρεια» 12 πενταόροφων κτιρίων κατοικιών.

Το πρακτορείο Tass αναφέρει: «Ο Σόιγκου ενημερώθηκε επίσης για την κατασκευή του υδραγωγείου που θα συνδέει την αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, με την ρωσική περιφέρεια Ροστόφ, σύμφωνα με την ίδια πηγή

Η Μαριούπολη πολιορκήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στα πρώτα στάδια του πολέμου και βρίσκεται στο Ντόνετσκ, μια από τις τέσσερις μερικώς κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, τις οποίες η Ρωσική Ομοσπονδία ισχυρίστηκε μονομερώς ότι προσάρτησε τον Οκτώβριο του 2022.

Οι ακριβείς τοποθεσίες που επισκέφθηκε ο Σοϊγκού κρατήθηκαν μυστικές για λόγους ασφαλείας. Η επίσκεψη αυτή γίνεται εν μέσω σφοδρών μαχών για τον έλεγχο της Μπαχμούτ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, πόλης με περιορισμένη στρατηγική σημασία, η οποία ωστόσο απέκτησε συμβολική σημασία καθώς τα δύο στρατόπεδα μάχονται εκεί για μήνες.

Στο τέλος Δεκεμβρίου, ο Σοϊγκού έκανε δύο επισκέψεις στη ζώνη των «ειδικών επιχειρήσεων» των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.