ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Σε λειτουργία ξανά το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαλεπίου μετά την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Συρία: Σε λειτουργία ξανά το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαλεπίου μετά την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ
AFP

Συρία: Το υπουργείο κάλεσε όλους τους αερομεταφορείς να επαναπρογραμματίσουν όλες τις πτήσεις και τόνισε ότι το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να δεχθεί αεροσκάφη που μεταφέρουν βοήθεια για σεισμόπληκτους.

Σε λειτουργία θα τεθεί ξανά από αύριο, πρωί Παρασκευής το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου στη Συρία, το οποίο είχε κλείσει λόγω ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Το υπουργείο κάλεσε όλους τους αερομεταφορείς να επαναπρογραμματίσουν όλες τις πτήσεις και τόνισε ότι το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να δεχθεί αεροσκάφη που μεταφέρουν βοήθεια για σεισμόπληκτους.

Το αεροδρόμιο του Χαλεπίου τέθηκε εκτός λειτουργίας την Τρίτη εξαιτίας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, που ανάγκασε τις συριακές αρχές να αναδρομολογήσουν πτήσεις που μετέφεραν βοήθεια για ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό του περασμένου μήνα, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Στην επιδρομή σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αξιωματικός του συριακού στρατού, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το συριακό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η επίθεση προκάλεσε «υλικές ζημιές» στο αεροδρόμιο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε ανθρώπινα θύματα.

Ο ισραηλινός στρατός έχει αρνηθεί να σχολιάσει.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Επτά νεκροί και 15 τραυματίες σε βομβαρδισμό εργοστασίου πυρομαχικών

Συρία: Τρεις νεκροί από επιδρομή του Ισραήλ - Εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο στο Χαλέπι

Συρία: Δύο νεκροί από χολέρα μετά τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου