ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν Μακάν: Ο «προφήτης» Άθως Σαλομέ...βλέπει μαύρη μαγεία πίσω από την εξαφάνισή της

Οι γονείς της Μαντλίν Μακάν
Οι γονείς της Μαντλίν Μακάν
Α.Ρ

Ο Βραζιλιάνος Άθως Σαλομέ, που ονομάστηκε ο «Ζωντανός Νοστράδαμος» για τις «προφητείες» του όλα αυτά τα χρόνια λέει ότι πίσω από την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν κρύβεται...μαύρη μαγεία.

Ο Βραζιλιάνος Άθως Σαλομέ, ένας αυτοαποκαλούμενος προφήτης που «βλέπει» το μέλλον εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια ισχυρίζεται οτι είχε προβλέψει μεταξύ άλλων την εισβολή στην Ουκρανία, την πανδημία του κορονοΐού αλλά και τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Τώρα λέει πως «η Γη έχει ορκιστεί ότι τίποτα δεν θα μείνει κρυφό για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν»

Ο Σαλομέ σχολίασε την πιο διάσημη υπόθεση αγνοούμενου στη Βρετανία, μετά τους ισχυρισμούς μιας Πολωνής ότι είναι η μικρή Μαντλίν. Η Μαντλίν Μακάν ήταν τριών ετών όταν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007 από το κρεβάτι της σε ένα εξοχικό διαμέρισμα στην Praia da Luz της Πορτογαλίας, ενώ οι γονείς της, Kέιτ και Τζέρι γευμάτιζαν σε ένα εστιατόριο σε απόσταση αναπνοής.

Ο Άθως Σαλομέ είπε στην Daily Star: «Εδώ και μέρες βλέπω νέα για τη Μαντλίν, πολλές υποθέσεις και πολλά μέντιουμ να αναφέρουν πράγματα, ενώ στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει». Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η εξαφάνιση του μικρού παιδιού «δεν ήταν τυχαία».

Ο Βραζιλιάνος «μάντης» που ισχυρίζεται ότι είχε προβλέψει ακόμη και την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, λέει ότι εξετάζει εδώ και καιρό τι έχουν γράψει άλλοι μυστικιστές για την περίπτωση της Mαντλίν.

Ο Άθως είπε ότι το 2020 ήταν το έτος που «κάτι θα έβγαινε στο φως σχετικά με την εξαφάνισή της». Και συνέχισε: «Με βάση τον αποκρυφισμό, μπορούμε να βρούμε οτι τα έτη 2023 και 2024, ο αντίκτυπος θα πρέπει να συνεχιστεί και πολλά πράγματα μπορούν να βρεθούν, 'όπως το αν θα τη βρούμε ζωντανή ή όχι»

Και συνέχισε: «Υπάρχει κάτι σκοτεινό σε αυτή την υποτιθέμενη εξαφάνιση, έχει να κάνει με μαύρη μαγεία, η εξαφάνισή της δεν ήταν τυχαία. Οι αρχές πρέπει να ανοίξουν ξανά την υπόθεση και να διερευνήσουν ενδελεχώς ποιος γνώριζε τη Μαντλίν, πρέπει να κληθούν στενοί άνθρωποι, γονείς, όλη η οικογένεια, φίλοι και ύποπτοι ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Η Γη έχει ορκιστεί ότι τίποτα δεν θα μείνει κρυφό για αυτό, ελπίζω και προσεύχομαι ότι αυτή η υπόθεση θα διαλευκανθεί χωρίς ψέματα και υποθέσεις» κατέληξε. Ο «προφήτης» Άθως ωστόσο αραδέχεται ότι δεν μπορεί να προβλέψει ένα θετικό αποτέλεσμα στην υπόθεση.

Καταρρέουν οι ισχυρισμοί της Πολωνής «Μακάν»

Ειδικοί απο την εταιρεία καταστρέφουν το αφήγημα που έχει δημιουργήσει η 21χρονη Τζούλια Γουέντελ από την Πολωνία, ισχυριζόμενη οτι είναι η Μαντλίν ΜακΚαν που εξαφανίστηκε από την Πορτογαλία, το 2007.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της ελβετικής εταιρείας Ava-X που μίλησε στην εφημερίδα Blick «είναι πρακτικά αδύνατο η νεαρή από την Πολωνία να είναι η Μαντλίν». Η εταιρεία συνέκρινε φωτογραφίες των δύο προσώπων, αμέσως μόλις η 21χρονη, η οποία εμφανίζεται με τρία ονόματα, υποστήριξε ότι είναι η μικρή απο τη Βρετανία που χάθηκε απο προσώπου Γης πριν απο 16 χρόνια.

Όταν οι ειδικοί της Ava-X συνέκριναν τις παιδικές φωτογραφίες της 21χρονης Πολωνής με αυτές της ενήλικης ζωής της τότε υπήρξε ταύτιση, αυτό δεν συνέβη όμως όταν συνέκριναν τις παιδικές τους φωτογραφίες. Η τεχνική που εφάρμοσε η εταιρεία είναι να «σπάσει» τη φωτογραφία ενός ατόμου σε μικρα τμήματα και να ελέγχει αν αυτά ταυτοποιούνται με άλλες φωτογραφίες σε βάσεις δεδομένων.

Η 21χρονη από την Πολωνία έχει υποστηρίξει ότι άκουσε από τη γιαγιά της για πρώτη φορά ότι ήταν το αγνοούμενο κορίτσι από τη Βρετανία και έκτοτε έχει προχωρήσει σε κινήσεις για να το αποδείξει, ανάμεσα στις οποίες και τεστ DNA. «Έχω τα ίδια μάτια, το ίδιο σχήμα προσώπου, αυτιά, χείλη, έχω το ίδιο κενό στα δόντια με την Μαντλίν» έχει γράψει σε μια από τις αναρτήσεις που έχει κάνει στο Instagram.

Όσο πληθαίνουν ωστόσο οι έρευνες, τόσο δείχνουν πως η 21χρονη δεν είναι η Μαντλίν, σε μία ακόμη εξέλιξη που απογοητεύει τους γονείς της Βρετανίδας που ελπίζουν ακόμη οτι θα βρεθεί ζωντανό το παιδί τους.

Η νεαρή Πολωνή πάντως επιμένει και συνιστά...υπομονή για την εξιχνίαση της υπόθεσης. «Παρακαλούμε να καταλάβετε ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας έρευνας. Πρόκειται για μια ευάλωτη γυναίκα που αναζητά απαντήσεις σχετικά με την ταυτότητα και τη ζωή της. Ανεξάρτητα από τις απόψεις σας, είναι ένα ανθρώπινο ον που αξίζει σεβασμό.

Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα σε λίγες εβδομάδες, μπορείτε να μάθετε περισσότερα, αλλά τώρα, σας παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή αυτής της γυναίκας. Δεν υπάρχει λόγος να εκτοξεύετε μίσος, κριτική και κυρίως απειλές προς ένα άτομο που έχει ανάγκη. Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει», αναφέρει σε ανάρτησή της.