Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί καθώς η Ρωσία εξαπολύει νέες επιθέσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους σε επίθεση με drone σε κατοικημένη περιοχή της περιοχής του Κιέβου.
Ερείπια μετά από επίθεση στα περίχωρα του Κιέβου
Ερείπια μετά από επίθεση στα περίχωρα του Κιέβου
Α.Ρ
2'

Η κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται στα ερείπια των κοιτώνων που χτυπήθηκαν από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Rzhyshchiv, στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Ουκρανία. Τριώροφο κτίριο λυκείου χτυπήθηκε επίσης.Ένας 11χρονος ήταν μεταξύ των τραυματιών, ανέφεραν οι υπηρεσίες διάσωσης

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία έχει εκτοξεύσει περισσότερα από 20 «δολοφονικά drones», καθώς και πυραύλους και οβίδες. Αξιωματούχοι στην προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία δήλωσαν ότι μια ουκρανική επίθεση με drone στον στόλο τους αποκρούστηκε, ενώ εκρήξεις αναφέρθηκαν από κατοίκους και στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Σε μια ξεχωριστή ρωσική επίθεση, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη νότια πόλη της Οδησσού, όταν ένα τριώροφο κτήριο χτυπήθηκε στους χώρους ενός μοναστηριού, δήλωσε ο αρχηγός του προεδρικού επιτελείου Άντριι Γιέρμακ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αρχής κατοχής Μιχαήλ Ραζβοζάεφ δήλωσε ότι τρία «αντικείμενα» που στόχευαν τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας καταστράφηκαν και τα ρωσικά πολεμικά πλοία δεν υπέστησαν ζημιές. Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τον στρατό της Ουκρανίας, ο οποίος είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι κατέστρεψε πυραύλους που προορίζονταν για τον στόλο σε σιδηροδρομικό κόμβο στο Dzhankoi στη βόρεια Κριμαία.

Αναφερόμενος στην αποχώρηση του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ από τη Ρωσία ο Ζελένσκι είπε ότι κάθε φορά που «κάποιος προσπαθεί να ακούσει τη λέξη ειρήνη στη Μόσχα», δίδεται άλλη μια εντολή για επιθέσεις. Την Τρίτη, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι πολλές διατάξεις ενός κινεζικού ειρηνευτικού σχεδίου 12 σημείων «μπορούν να ληφθούν ως βάση για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, όποτε η Δύση και το Κίεβο είναι έτοιμες για αυτό». Το σχέδιο δεν κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και δεν ζητά ρητά τις ρωσικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν το κυρίαρχο έδαφος της Ουκρανίας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MoD) λέει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πρόσφατα μια αντεπίθεση στα δυτικά της πολιορκημένης πόλης Μπαχμούτ, την οποία η Μόσχα προσπαθεί να καταλάβει εδώ και μήνες σε έναν συνεχιζόμενο πόλεμο φθοράς. «Οι μάχες συνεχίζονται γύρω από το κέντρο της πόλης και η ουκρανική άμυνα εξακολουθεί να κινδυνεύει από τον βορρά και τον νότο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ωστόσο, υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα η ρωσική επίθεση στην πόλη να χάσει την περιορισμένη δυναμική που είχε αποκτήσει, εν μέρει επειδή ορισμένες ρωσικές [στρατιωτικές] μονάδες έχουν ανακατανεμηθεί σε άλλους τομείς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
11:31ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Νέα εποχή για το Newsbomb.gr!