ΚΟΣΜΟΣ

Πεσκόφ: Έχουμε πόλεμο με τη Δύση, και είναι βέβαιο ότι θα διαρκέσει καιρό

Πεσκόφ: Έχουμε πόλεμο με τη Δύση, και είναι βέβαιο ότι θα διαρκέσει καιρό

«Η Ρωσία πρέπει να παραμείνει σταθερή, σίγουρη, συγκεντρωμένη στον εαυτό της και ενωμένη γύρω από τον πρόεδρο» δήλωσε ο Πεσκόφ 

O εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε την Τετάρτη ότι ο αγώνας της Ρωσίας με τη Δύση είναι «ένας πόλεμος με την ευρεία έννοια» και προειδοποίησε ότι είναι βέβαιο ότι θα διαρκέσει.

«Αν εννοείτε, ας πούμε, πόλεμο σε ένα ευρύ πλαίσιο - μια αντιπαράθεση με εχθρικά κράτη, με μη φιλικές χώρες, έναν υβριδικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει εναντίον της χώρας μας - είναι βέβαιο ότι θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί, σίγουροι για τον εαυτό μας -συγκεντρωμένοι και ενωμένοι γύρω από τον πρόεδρο», είπε σε συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλούν οι Ρώσοι τον πόλεμο στην Ουκρανία, και εάν υπήρχε πιθανότητα να τελειώσει φέτος.

Όσον αφορά την πρόοδο στις πολεμικές επιχειρήσεις, ξεκαθάρισε ο Πεσκόφ, μόνο οι ενδιαφερόμενες αρχές, όπως το υπουργείο Άμυνας, είναι σε θέση να σχολιάσουν.

Σημειώνεται ότι η Σουηδία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι καλεί τον Ρώσο πρεσβευτή στην Στοκχόλμη, Βίκτορ Ταταρίντσεφ, μετά τις δηλώσεις του με τις οποίες διαμηνύει ότι η χώρα και η Φινλανδία θα αποτελέσουν, όταν γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, «θεμιτούς στόχους» για «αντίποινα της Μόσχας», συμπεριλαμβανομένων «μέτρων στρατιωτικής φύσης».

«Ο υπουργός Εξωτερικών θα καλέσει τον Ρώσο πρεσβευτή για να αποκηρύξει με σαφήνεια αυτή την προφανή απόπειρα επιρροής», ανέφερε ο επικεφαλής της σουηδικής διπλωματίας Τομπίας Μπίλστρομ σε γραπτή δήλωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Μόνο η Σουηδία αποφασίζει για την πολιτική της για την εθνική ασφάλεια, κανείς άλλος», πρόσθεσε.