ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλης Παπαστεργιάδης: Τα ελληνόπουλα μαθαίνουν ελληνικά στο γήπεδο

Βασίλης Παπαστεργιάδης: Τα ελληνόπουλα μαθαίνουν ελληνικά στο γήπεδο
Facebook

Αυστραλία: Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης μίλησε για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική παροικία καθώς και σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις

Στη Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, βρέθηκε σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου, νοερά καλεσμένος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης και συνομίλησε στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με τις Νατάσα Βησσαρίωνος και Νικόλ Παπαδοπούλου τόσο για θέματα που απασχολούν την ελληνική παροικία όσο και για σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις.

Όσον αφορά στο ζήτημα της ψήφου των Αποδήμων Ελλήνων – μέχρι την περασμένη εβδομάδα μόνο 177 Έλληνες από την Αυστραλία είχαν κάνει αίτηση για να ψηφίσουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου – ο κ. Παπαστεργιάδης τόνισε, ότι αυτός ο απογοητευτικός αριθμός δεν οφείλεται στην αδιαφορία των ομογενών αλλά στις απαγορευτικές προϋποθέσεις που ψήφισε η βουλή καθώς και στη δυσκολία συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, με αποτέλεσμα οι πολίτες να τα παρατούν στη μέση.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης αναφέρθηκε στο 35ο Φεστιβάλ Αντίποδες, που αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό πολιτιστικό φεστιβάλ εκτός ελληνικής επικράτειας, με τη συμμετοχή 80 Ελλήνων καλλιτεχνών από όλη την Αυστραλία και 100.000 περίπου επισκέπτες. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έδωσε συναυλία η δημοφιλής Άλκηστις Πρωτοψάλτη ενώ η εξίσου αγαπητή ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη έδωσε φέτος τρεις συναυλίες (Μελβούρνη – Σίδνεϋ – Αδελαΐδα) στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Επιπλέον φαίνεται όπως δήλωσε ο κ. Παπαστεργιάδης, ότι ένα αίτημα χρόνων της ελληνικής κοινότητας που είναι η δημιουργία γραφείου ΕΟΤ στη Μελβούρνη, θα γίνει πραγματικότητα το επόμενο διάστημα. Τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αναμένεται να λειτουργήσουν στο 15όροφο κτήριο της Ελληνικής Κοινότητας στην καρδιά της πόλης.

Τέλος, ο κ. Παπαστεργιάδης τόνισε ότι έστειλε και πάλι επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο να πραγματοποιηθεί ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στη Μελβούρνη. Παράλληλα, όπως είπε, πραγματοποιούνται πλέον μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στον χώρο των εγκαταστάσεων του ποδοσφαιρικού συλλόγου έτσι ώστε τα Ελληνόπουλα – που πολλές φορές δεν έχουν χρόνο για να παρακολουθήσουν το απογευματινό ελληνικό σχολείο – να εξασκούν τη γλώσσα στο γήπεδο!

Πηγή: Φωνή της Ελλάδας