ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: TikToker δείχνει πώς μοιάζει το πρόσωπό της μετά από 20 χρόνια Botox

ΗΠΑ: TikToker δείχνει πώς μοιάζει το πρόσωπό της μετά από 20 χρόνια Botox

ΗΠΑ: Η Μπρέντα Μπλέι, νοσηλεύτρια στον τομέα της αισθητικής διατηρεί τον λογαριασμό @nursebblay στο TikTok και το βίντεο της μετρά περισσότερες από 650.000 προβολές

Την εμπειρία της μετά από 20 χρόνια Botox μοιράζεται με τους ακολούθους της στο δημοφιλές μέσο TikTok μία δερματολόγος από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

«Δεν χρειάζεται να βάζετε κάτι στο πρόσωπό σας όταν δεν έχετε καν ρυτίδες», λέει.

«Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως μοιάζει ένας άνθρωπος που κάνει Botox επί 20 χρόνια και αποφασίζει να σταματήσει; Μην αναρωτιέστε», αναφέρει και εξηγεί ότι οι μύες στο μέτωπό της έχουν αδρανήσει από τις συνεχείς ενέσεις Botox που τους ανάγκασαν να μην έχουν καμία δραστηριότητα και κίνηση για δύο δεκαετίες.

«Σταμάτησα την εφαρμογή τον Οκτώβριο, και έχει μειωθεί όμως. Όπως παρατηρήσατε, οι μύες μου δεν κινούνται, γιατί δεν τους έχω χρησιμοποιήσει για όλο αυτό το διάστημα».

Ατροφία των μυών

Η Μπρέντα Μπλέι, νοσηλεύτρια στον τομέα της αισθητικής διατηρεί τον λογαριασμό @nursebblay στο TikTok και το βίντεο της μετρά περισσότερες από 650.000 προβολές.

«Τώρα πρακτικά χτίζω από την αρχή τους μύες μου. Θα επανέλθουν σίγουρα. Μην ανησυχείτε, απλά να κάνετε διαλείμματα».

Ιατρικές έρευνες κατά καιρούς έχουν καταγράψει ατροφία στους μύες του προσώπου μετά από πολυετή εφαρμογή Botox, ενώ αποτελεί αντικείμενο πολλών bloggers που ασχολούνται με τις αισθητικές επεμβάσεις.

Σε μελέτες που πραγματοποιήθηκαν παλαιότερα από το University of Calgary, τα πειραματόζωα στα οποία έγινε ένεση με την τοξίνη, παρουσίασαν μυϊκή αδυναμία στο σώμα, ακόμη και σε σημεία στα οποία δεν είχε γίνει ένεση Botox.

«Ξέρω πολλές γυναίκες που έχουν ρυτίδες και τους ταιριάζουν. Είναι πανέμορφες. Και είναι υπέροχο. Ξέρω πολλούς γοητευτικούς άνδρες που δεν έχουν κάνει τίποτα και είναι κι αυτοί πολύ ωραίοι».

Όπως παραδέχονται οι μελέτες πάντως, χρειάζονται περισσότερες έρευνες σχετικά με το Botox και την ατροφία των μυών.

Διαβάστε επίσης:

HΠΑ: Πώς να κερδίσετε το λαχείο - Τι συμβουλεύει διάσημος μαθηματικός της Καλιφόρνια

Influencer πηγαίνει βόλτες στους δρόμους της Αμερικής με συντροφιά ένα κοτόπουλο

«Τρέλα» στις ΗΠΑ για τα «γυμνά» δείπνα με vegan φαγητό που κοστίζουν 88 δολάρια ανά άτομο