ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία απειλεί με νέα επίθεση στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας

Η Ουκρανία απειλεί με νέα επίθεση στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας

Το Κίεβο προαναγγέλλει επιθέσεις κατά των ρωσικών πλοίων.

Mε νέα επίθεση στο ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα απειλεί το Κίεβο τη Μόσχα, επιχείρηση παρόμοια με αυτή που οδήγησε στη βύθιση του καταδρομικού Moskva τον Απρίλιο του 2022.

Η Ρωσία δεν γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες της βύθισης του ρωσικού καταδρομικού Moskva, και η Ουκρανία μπορεί να κάνει μια νέα «έκπληξη» στα ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα χάρη σε αυτόν το λόγο, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέκσιι Ρέζνικοφ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

«Μπορούμε να προσφέρουμε στους Ρώσους άλλη μια έκπληξη στη θάλασσα, έναν ακόμη πύραυλο στα πλοία τους. Απλώς περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή» δήλωσε ο Ρέζνικοφ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της βύθισης του ρωσικού καταδρομικού Moskva.

«Θέλω πραγματικά να μοιραστώ τις λεπτομέρειες που γνωρίζω, αλλά έχουμε συμφωνία με τον διοικητή του ουκρανικού στόλου, χάρη στις προσπάθειές του και της ομάδα τους, αυτό (βύθιση του καταδρομικού «Moskva») συνέβη. Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε όλες τις λεπτομέρειες τώρα».

«Υπάρχουν κάποιες αποχρώσεις που είναι ακόμα άγνωστες στον εχθρό μας, που σημαίνει ότι μπορούμε να τους προσφέρουμε άλλη μια ‘’έκπληξη’’ στη θάλασσα, που σχετίζεται με τα πλοία τους. Απλώς περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να επαναλάβουμε αυτή την ιστορία» πρόσθεσε.