ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Έκρηξη σε φάρμα σκότωσε 18.000 αγελάδες

Τέξας: Έκρηξη σε φάρμα σκότωσε 18.000 αγελάδες
twitter

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ο αριθμός των νεκρών ζώων θα πρόκειται για τις πιο θανατηφόρες πυρκαγιές σε αχυρώνα

Ένας σοβαρά τραυματίας και περίπου 18.000 αγελάδες νεκρές είναι ο απολογισμός έκρηξης σε γαλακτοπαραγωγική φάρμα του Τέξας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η έκρηξη, στο South Fork Dairy κοντά στην πόλη Dimmitt.

Οι αρχές πιστεύουν ότι τα μηχανήματα στην εγκατάσταση μπορεί να έχουν αναφλέξει αέριο μεθάνιο.

Σχεδόν τρία εκατομμύρια ζώα φάρμας πέθαναν σε πυρκαγιές στις ΗΠΑ μεταξύ 2018 και 2021.

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Castro δείχνουν ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού να υψώνεται από το έδαφος.

Όταν η αστυνομία και το προσωπικό έκτακτης ανάγκης έφτασαν στη σκηνή, βρήκαν ένα άτομο παγιδευμένο και το μετέφεραν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ο αριθμός των νεκρών αγελάδων θα πρόκειται για την πιο θανατηφόρα πυρκαγιά σε αχυρώνα που αφορά βοοειδή από τότε που άρχισε να τηρεί στατιστικά στοιχεία το 2013.

Σύμφωνα με την AWI, σχεδόν 6,5 εκατομμύρια ζώα αγροκτήματος έχουν σκοτωθεί σε πυρκαγιές αχυρώνα από το 2013, εκ των οποίων περίπου 6 εκατομμύρια ήταν κοτόπουλα και περίπου 7.300 ήταν αγελάδες.

Μεταξύ 2018 και 2021, σχεδόν 3 εκατομμύρια ζώα εκτροφής πέθαναν σε πυρκαγιά, με 1,76 εκατομμύρια κοτόπουλα να πεθαίνουν στις έξι μεγαλύτερες πυρκαγιές κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.