ΚΟΣΜΟΣ

«Πολύ ευτυχισμένη» η Εύα Καϊλή - Είναι κοντά στην κόρη της και «δεν σκέφτεται τίποτα άλλο»

«Πολύ ευτυχισμένη» η Εύα Καϊλή - Είναι κοντά στην κόρη της και «δεν σκέφτεται τίποτα άλλο»

Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος την περίμενε έξω από τις φυλακές και τη συνόδευσε στην επιστροφή σπίτι της, με την ίδια να εμφανίζεται πολύ χαρούμενη.

Με τους δημοσιογράφους να την «πολιορκούν» η Εύα Καϊλή βγήκε από τη φυλακή και επέστρεψε σπίτι της.

Μαζί της στο αυτοκίνητο και ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος περιέγραψε ως «πολύ ευτυχισμένη» την πελάτισσά του μετά την αποφυλάκισή της .

«Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ανάλογη δήλωση είχε κάνει και η ίδια η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιστρέφοντας σπίτι της.

«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα με τους δικηγόρους μου» ανέφερε, χαμογελαστή μετά την έξοδό της από τις βελγικές φυλακές.

Το χρονικό της αποφυλάκισης

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή έφυγε από τις φυλακές του Χάρεν, όπου βρισκόταν εδώ και τέσσερις μήνες, συνοδεία δύο αυτοκινήτων και για πρώτη φορά εδώ και μήνες οι κάμερες την κατέγραψαν να χαμογελάει.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, με περιμένει η κόρη μου. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα με τους δικηγόρους μου» δήλωσε έξω από το σπίτι της στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται μετά την αποφυλάκισή της και την απόφαση για κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Στο αυτοκίνητο που τη μετέφερε στο σπίτι της, επέβαιναν επίσης ο πατέρας της και ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Οι πόρτες των φυλακών του Χάρεν άνοιξαν λίγο μετά τις 11.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και ένα αμάξι με φιμέ τζάμια βγήκε και επιτάχυνε, ενώ τηλεοπτικές κάμερες και δημοσιογράφοι κατέγραφαν τη στιγμή.

Οι όροι της αποφυλάκισης

Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με βραχιολάκι μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών του Βελγίου. Θα πρέπει να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές, να είναι πάντοτε διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό, να φορά διαρκώς το βραχιολάκι και να μην μετακινηθεί από το διαμέρισμά της, με εξαίρεση την μετάβασή της στο δικαστήριο, στον γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας και σε συνεννόηση πάντα με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αν θα της επιτρέπεται να δεχθεί επισκέψεις, εκτός από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον οποίο επέλεξε πλέον να μείνει μακριά.

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται και όπως τονίζουν νομικοί κύκλοι η τύχη της θα κριθεί όταν έρθει η ώρα της δίκης.