ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Διαβολική» Ρωσίδα δηλητηρίασε τη φίλη της με cheesecake - Θα μπει φυλακή 21 χρόνια

Η Ρωσίδα που δηλητηρίασε τη φίλη της με cheesecake
Η Ρωσίδα που δηλητηρίασε τη φίλη της με cheesecake

Σενάριο ταινίας τρόμου θυμίζει η απόπειρα δολοφονίας μίας αισθητικού από τη φίλη της στη Νέα Υόρκη. Η Βικτόρια Νασίροβα δηλητηρίασε τη «σωσία» της, Όλγα Τσβικ με cheesecake για να της κλέψει την ταυτότητα

Μια Ρωσίδα καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση επειδή αποπειράθηκε να σκοτώσει τη σωσία της σε ένα περίεργο σχέδιο κλοπής ταυτότητας στη Νέα Υόρκη. Η Βικτόρια Νασίροβα έδωσε στην αισθητικό της, Όλγα Τσβικ, μια φέτα δηλητηριασμένου cheesecake στις 28 Αυγούστου του 2016 προτού της κλέψει το διαβατήριο και την άδεια εργασίας της.

Καθώς έμαθε για τη μοίρα της, η 47χρονη Νασίροβα επιτέθηκε στον δικαστή στο δικαστήριο του Κουινς. Ένας εισαγγελέας την αποκάλεσε «αδίστακτη και υπολογίστρια απατεώνισσα». Η Nασίροβα «θα πάει στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή προσπάθησε να δολοφονήσει για προσωπικό της κέρδος», πρόσθεσε η εισαγγελέας του Κουινς Mελίντα Κατζ.

Την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας, η Nασίροβα πήγε στο σπίτι της Τσβικ στο Κουινς με ένα κουτί cheesecake και αφού έφαγε δύο κομμάτια η ίδια, πρόσφερε την τρίτη δηλητηριασμένη φέτα στο 35χρονο τότε θύμα. Η «στιλίστρια βλεφαρίδων» άρχισε να κάνει εμετό, σωριάστηκε, υπέφερε από παραισθήσεις και κόντεψε να πάθει έμφραγμα.

Ο φίλος της τη βρήκε αναίσθητη την επόμενη μέρα, φορώντας δαντελωτά εσώρουχα και με πολλά χάπια σκορπισμένα στο πάτωμα, σαν να είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. Όταν τελικά επέστρεψε στο σπίτι της, έλειπαν το ουκρανικό διαβατήριο και η άδεια εργασίας της στις ΗΠΑ, καθώς και κοσμήματα και περίπου 4.000 δολάρια σε μετρητά, είχαν «κάνει φτερά»

Εκείνη την εποχή, οι δύο γυναίκες έμοιαζαν αρκετά, καθώς είχαν σκούρα μαλλιά και την ίδια επιδερμίδα, και ήταν και οι δύο Ρωσόφωνες. Η φαιναζεπάμη, ένα ισχυρό ηρεμιστικό, εντοπίστηκε στα υπολείμματα του cheesecake και τα χάπια που ήταν σκορπισμένα στο πάτωμα επιβεβαιώθηκε ότι ήταν το ίδιο φάρμακο.

Η Nασίροβα η οποία ζούσε στο Μπρούκλιν, καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επίθεση και παράνομη φυλάκιση. Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κουίνς, Κένεθ Χόλντερ, σύμφωνα με τη New York Post, περιέγραψε τη Νασίροβα ως «μια εξαιρετικά επικίνδυνη γυναίκα» που είχε επινοήσει ένα «διαβολικό» σχέδιο για να ληστέψει τη φίλη της.

Θα εποπτεύεται από το δικαστήριο για πέντε χρόνια μετά την αποφυλάκισή της, διέταξε επίσης ο δικαστής. Η Τσβικ μίλησε στο δικαστήριο πριν από την ανάγνωση της ποινής. «Ήταν εύκολο για εκείνη να κλέψει. Ήταν εύκολο για εκείνη να σκοτώσει» είπε, σύμφωνα με την Post.

Δεν ειναι η πρώτη φορά που η Nασίροβα αντιμετωπίζει προβλήματα με το νόμο. Το 2015, η Ιντερπόλ εξέδωσε κόκκινη ειδοποίηση για τη σύλληψή της για τη δολοφονία μιας γυναίκας στη Ρωσία ένα χρόνο νωρίτερα. Κατηγορείται ότι σκότωσε τη γειτόνισσα της και έκλεψε τις οικονομίες της.

Η Nασίροβα έχει επίσης κατηγορηθεί για ναρκωτικές και ληστείες ανδρών που γνώριζε σε ιστότοπους γνωριμιών. Τα εγκλήματά της, ήταν το θέμα ενός ντοκιμαντέρ από το ερευνητικό πρόγραμμα 48 Ώρες του CBS το 2017.