ΚΟΣΜΟΣ

«Limonaia a Milano» στην Dolce & Gabbana Casa από Antonio Aricò

«Limonaia a Milano» στην Dolce & Gabbana Casa από Antonio Aricò
Instagram

Σε ένα κρυμμένο αίθριο στον τελευταίο όροφο της μπουτίκ Dolce & Gabbana Casa οι επισκέπτες έχουν, στη διάρκεια της φετινής Milan Design Week, τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την εγκατάσταση «Limonaia a Milano» του Antonio Aricò.

Μέσα σε μια σε ύφος μπαρόκ πέργκολα, της οποίας τα κίτρινα τζάμια τυλίγουν σε μια αχλή ηλιόφωτος τα αντικείμενα, ο χώρος φιλοξενεί την τελευταία συλλογή κεραμικών του ντιζάινερ από την Καλαβρία· ο Aricò εξακολουθεί να εξερευνά ευφάνταστες ερμηνείες κλασικών μοτίβων, δημιουργώντας μέσα από ένα παιχνιδιάρικο πρίσμα χερουβείμ, περίτεχνα κεραμικά και έπιπλα από πέτρα.

Η μιλανέζικη μπουτίκ στον αριθμό 23 της Via Giuseppe Broggi παρουσιάζει τη μεγάλη κολεξιόν οικιακών ειδών του οίκου καθώς και έναν πίνακα που δημιούργησε για τη συλλογή ο ντιζάινερ.

Δείτε την gallery:

Περιγράφοντας το πνεύμα της συλλογής, ο Antonio Aricò αφηγείται: «Σε μια μακρινή χώρα, υπάρχει μια κίτρινη Limonaia. Φιλοτεχνημένη με χώμα από την Impruneta, φτιαγμένη και διακοσμημένη από ευτυχισμένα χέρια. Χερουβείμ, λεμόνια, βόστρυχοι και κουρτίνες καλωσορίζουν χρυσά κλαδιά που ζεσταίνει κίτρινο γυαλί. Μια Limonaia από κρύσταλλο λάμπει μυστικά στις στέγες του Μιλάνου. Μια αχτίδα φωτός τη ζεσταίνει και μεταμορφώνει όλα τα βάζα της σε φλούδα κίτρου. Μια μεγάλη ύφανση καλωσορίζει τα βήματα όσων την ανακαλύπτουν. Μια μπαρόκ σκούπα διακοσμημένη με πετράδια γαλήνια ακουμπά στη σκιά των λεμονιών».