ΚΟΣΜΟΣ

Credit Suisse: Απώλεσε 68 δισ. δολάρια το ά τρίμηνο , υπό την απειλή της κατάρρευσης

H Credit Suisse έχασε 68 δισ. δολάρια το α' τρίμηνο
H Credit Suisse έχασε 68 δισ. δολάρια το α' τρίμηνο
ΑΡ

Ο τραπεζικός γίγαντας Credit Suisse έχασε 68 δισ. δολάρια το α' τρίμηνο υπό την απειλή της κατάρρευσης

Η Credit Suisse έχασε 68 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2023, υπό την απειλή της κατάρρευσης, σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα του τραπεζικού κολοσσού. Η ανακοίνωση δίνει μια εικόνα για το μέγεθος της τραπεζικής λειτουργίας που προκάλεσε την κατάρρευση της τράπεζας μετά απο 167 χρόνια λειτοτυργίας και πυροδότησε τη διάσωσή του με την υποστήριξη του κράτους.

Η αναγκαστική πώλησή του στην αντίπαλη ελβετική τράπεζα UBS αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Η ναυαρχίδα του τμήματος διαχείρισης περιουσίας της Credit Suisse είδε τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειριζόταν να πέφτουν στα 502,5 δισεκατομμύρια φράγκα στα τέλη Μαρτίου, σχεδόν 29% χαμηλότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε η Credit Suisse

«Αυτές οι εκροές έχουν μετριαστεί αλλά δεν έχουν ακόμη αντιστραφεί από τις 24 Απριλίου 2023», προστίθεται. Οι πελάτες της Credit Suisse άρχισαν να βγάζουν χρήματα από την τράπεζα, μετά την αναταραχή που προκάλεσε στην αγορά η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Στην Ελβετία, οι αρχές συνέταξαν ένα πακέτο διάσωσης για την Credit Suisse. Περιλάμβανε περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια φράγκα οικονομικών εγγυήσεων και τη συμφωνία να αναλάβει η UBS την Credit Suisse.