ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: 11 νεκροί και 9 τραυματίες από μυστηριώδη διαρροή αερίου - Πολίτες έπεσαν αναίσθητοι

Φονική έκρηξη αερίου στην Ινδία
Φονική έκρηξη αερίου στην Ινδία
ΑΡ

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από διαρροή αερίου στη βόρεια Ινδία 

Γυναίκες και παιδιά είναι μεταξύ των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο λιμάνι της πόλης Λουντιάνα στην πολιτεία Παντζάμπ της Ινδίας. Αρκετοί άνθρωποι βρέθηκαν αναίσθητοι στα σπίτια τους. Η περιοχή αποκλείστηκε και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν μετά από πολλές αναφερόμενες δυσκολίες στην αναπνοή. Τουλάχιστον τέσσερις πολίτες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Η πηγή της διαρροής δεν είναι ξεκάθαρη μέχρι στιγμής. Ένας αξιωματούχος υποστήριξε ότι μπορεί να έχει εξαπλωθεί αέριο από φρεάτια. Το πρακτορείο ειδήσεων PTI επικαλείται τον αναπληρωτή επίτροπο της Λουντιάνα, Σουράμπι Μαλίκ να λέει: «Πρόκειται να συλλέξουμε δείγματα από φρεάτια. Είναι πολύ πιθανό κάποια χημική ουσία να αντέδρασε με μεθάνιο στα φρεάτια.»

Ο Rajinder Pal Kaur Chhina, τοπικός νομοθέτης, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το περιστατικό συνέβη κοντά σε ένα κατάστημα γάλακτος. «Οι άνθρωποι που ήρθαν να αγοράσουν γάλα το πρωί, έπεσαν αναίσθητοι έξω», είπε.

Μια ομάδα από την Εθνική Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών έχει σταλεί στο σημείο, στην περιοχή Giaspura της Λουντιάνα, όπου υπάρχουν εργοστάσια. Οι βιομηχανικές διαρροές αερίου δεν είναι σπάνιες στην Ινδία.

Πριν από τρία χρόνια, μια διαρροή αερίου σε ένα χημικό εργοστάσιο σκότωσε τουλάχιστον 12 ανθρώπους στην πόλη Visakhapatnam, στην πολιτεία Άντρα Πραντές. Το 1984 μια διαρροή χημικών σε εργοστάσιο φυτοφαρμάκων στην κεντρική πόλη Μποπάλ σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους, σε αυτό που αναγνωρίζεται ως η χειρότερη βιομηχανική καταστροφή στον κόσμο.