ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεύτερη πυραυλική επίθεση της Ρωσίας σε 3 ημέρες - Τουλάχιστον ένας νεκρός

Συνεχίζονται οι πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας
Συνεχίζονται οι πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας
ΑΡ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε τη δεύτερη πυραυλική επίθεση πριν από την αυγή μέσα σε τρεις ημέρες

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην περιοχή Χερσώνα και 25 άνθρωποι - ανάμεσά τους τρία παιδιά - τραυματίστηκαν στο Ντνιπροπετρόβσκ. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν ότι 15 από τους 18 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν αναχαιτίστηκαν από την αεροπορική άμυνα της χώρας.

Ένας από τους κύριους στόχους ήταν η πόλη Πάβλογκραντ κοντά στο Ντνίπρο, ένας Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι χτυπήθηκαν οι πόροι για μια ουκρανική επίθεση. Γράφοντας στο Telegram, ο Βλαντιμίρ Ρογκόφ είπε ότι οι πύραυλοι στόχευαν σιδηροδρομικές υποδομές και αποθήκες καυσίμων.

Ζημιές υπέστησαν επίσης δεκαεννέα πολυκατοικίες 25 ιδιωτικές κατοικίες, έξι σχολεία και νηπιαγωγεία και πέντε καταστήματα. Η στρατιωτική διοίκηση του Ντνίπροπετρόβσκ της Ουκρανίας την περιέγραψε ως «τραγική νύχτα και πρωί».

Σε άλλο σημείο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης του Κιέβου, Σέρχιι Πόπκο δήλωσε ότι οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν και στον εναέριο χώρο του Κιέβου. Ο τελευταίος γύρος πυραυλικών επιδρομών πριν από την αυγή έρχεται λίγες μέρες αφότου 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομές με στόχο την κεντρική πόλη Ουμάν.

Την Παρασκευή, η Ρωσία δήλωσε ότι ο στρατός της στόχευε τις εφεδρικές μονάδες του ουκρανικού στρατού.