ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Ο Παύλος και η οικογένειά του θα είναι στη στέψη

Βασιλιάς Κάρολος: Ο Παύλος και η οικογένειά του θα είναι στη στέψη

Πυρετώδεις προετοιμασίες λίγα 24ωρα πριν τη στέψη του Καρόλου. Ο Παύλος, η Άννα Μαρία και η Μαρί Σαντάλ θα παρευρεθούν στο Λονδίνο για τη μεγάλη βασιλική τελετή

Το Σάββατο 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η μεγαλοπρεπής στέψη του βασιλιά Καρόλου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Το «παρών» θα δώσουν νικητές βραβείων Νόμπελ, θρησκευτικοί εκπρόσωποι, αρχηγοί κρατών και υπουργοί Εξωτερικών και εκεί θα παρευρεθούν και τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας. Στην στέψη είναι καλεσμένοι η Άννα - Μαρία, ο πρωτότοκος γιος τους Παύλος και η Μαρί Σαντάλ.

Οι βρετανικές αρχές δεν επιτρέπουν στους καλεσμένους να κάνουν αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και έτσι κανένα από την πρώην βασιλική οικογένεια δεν μπορεί να κοινοποιήσει την παρουσία του στο Λονδίνο. Η Άννα Μαρία βέβαια βρίσκεται στη Δανία για να επισκεφθεί την αδερφή της και θα μεταβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας έχει στενούς δεσμούς με την οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος ήταν ένας από τους νονούς του Ουίλιαμ λόγω των φιλικών σχέσεων με τον Κάρολο.