ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Παιδείας μετά το μακελειό με τους μαθητές

Σερβία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Παιδείας μετά το μακελειό με τους μαθητές
Mαζικές επιθέσεις συγκλόνισαν την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια
AP

Σε σοκ και πένθος βρίσκεται η Σερβία μετά τους δύο μαζικούς πυροβολισμούς με συνολικά 17 νεκρούς - Παραιτήθηκε ο υπουργός Παιδείας

Ο υπουργός Παιδείας Μπράνκο Ρούζιτς παραιτήθηκε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RTS μετά το μακελειό που στοίχισε τη ζωή σε 17 μαθητές.

«Η παραίτηση είναι μια προσωπική, αλλά και πολιτική πράξη, στις ανεπτυγμένες δημοκρατικές κοινωνίες και στην περιοχή μας, πολύ συχνά ένδειξη αδυναμίας», δήλωσε ο Ρούζιτς σε επιστολή του προς την πρωθυπουργό Ana Brnabić.

Ο Ρούζιτς δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter επιστολή προς την πρωθυπουργό Άνα Μπρνάμπιτς, με την οποία υποβάλλει την παραίτησή του.

Ομολόγησε ο 21χρονος δράστης - «Ήθελε να εκφοβίσει»

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα στην πόλη Smederevo, ο 21χρονος δράστης του δεύτερου μακελειού με 8 νεκρούς και 12 τραυματίες, ομολόγησε.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ένας άνδρας που ταυτοποιήθηκε ως UB παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε σε πολλούς ανθρώπους σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες κοντά στην πόλη Mladenovac την Πέμπτη με ένα αυτόματο τουφέκι για να "εκφοβίσει τον πληθυσμό σε αυτά τα μέρη".

Ο UB είναι ύποπτος για διάπραξη πολλών εγκλημάτων, όπως δολοφονία, παράνομη κατοχή, μεταφορά και διακίνηση όπλων και εκρηκτικών υλών και απαγωγής, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Μετά τον πυροβολισμό, ο UB μπήκε σε ένα ταξί και ανάγκασε τον οδηγό να τον πάει στην πόλη Kragujevac όπου συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής.

Παράλληλα, χθες πραγματοποιήθηκαν ταφές για τέσσερις από τους μαθητές και τον φρουρό που σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς στο σχολείο, μία ημέρα νωρίτερα.