ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών - Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες και ζημιές

Ισχυρός σεισμός έπληξε το Τόκυο
Ισχυρός σεισμός έπληξε το Τόκυο

Σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την ανατολική Ιαπωνία 

Σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την ανατολική Ιαπωνία νωρίς την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένου του νομού Τσίμπα και του κέντρου του Τόκιο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν ελαφρά στην επαρχία Τσίμπα και άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν στην παρακείμενη Νομαρχία Καναγκάουα, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που χτυπήθηκε από φωτιστικό οροφής που έπεσε πάνω του ενώ κοιμόταν. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα στο Τόκιο.

Ορισμένες σιδηροδρομικές γραμμές της Ανατολικής Ιαπωνίας που εκτελούνται μέσω του νομού Chiba, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Uchibo και Sotobo, ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν. Δεκάδες ανελκυστήρες, κυρίως σε πολυώροφα κτίρια στο Τόκιο καθώς και στους νομούς Τσίμπα και Καναγκάουα, σταμάτησαν αυτόματα λόγω του σεισμού, με το προσωπικό συντήρησης να τους επανεκκινεί χειροκίνητα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στη νότια επαρχία Τσίμπα σε βάθος περίπου 40 χιλιομέτρων. Το πρακτορείο ανέφερε αρχικά μέγεθος 5,4 Ρίχτερ αλλά αργότερα το αναθεώρησε σε 5,2.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τεράστιες ζημιές ή σοβαροί τραυματισμοί, οι κάτοικοι της επαρχίας έζησαν τρομακτικές στιγμές, ενώ οι αξιωματούχοι προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν πληροφορίες.. «Ξύπνησα με τον ήχο μιας ειδοποίησης στο κινητό μου. Δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο μεγάλη η δόνηση, φοβόμουν τόσο πολύ», είπε ο Rei Ishii, 16 ετών, στο σταθμό Kisarazu το πρωί.

Πηγή: Japan Times