ΚΟΣΜΟΣ

Χειμάρρα: Έκλεισαν οι κάλπες - Φόβοι για αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά του Μπελέρη

Χειμάρρα: Έκλεισαν οι κάλπες - Φόβοι για αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά του Μπελέρη
himara.gr

Έκλεισαν οι κάλπες στη Χειμάρρα με το κόμμα της Ομόνοιας και την ελληνική κοινότητα να φοβάται για νοθεία κατά του Μπελέρη

Έκλεισαν μετά τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής 14/05 οι κάλπες στη Χειμάρρα με την προσοχή να στρέφεται πλέον στις καταγγελίες και τους φόβους για υφαρπαγή ψήφων και αλλοίωση αποτελεσμάτων στις κάλπες με στόχο να μην εκλεγεί ο Φρέντι Μπελέρης.

Οι κάλπες για τους 61 δήμους στην Αλβανία έκλεισαν στις 19:00 τοπική ώρα. Σημειώθηκε σχετικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής που κυμαίνεται γύρω στο 38% και αποτελεί τη χαμηλότερη προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες των εννέα δημοτικών εκλογών στη χώρα, από το 1992.

Κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Στη Χειμάρρα έχουν φτάσει δύο επιτροπές από την Ελλάδα σύμφωνα με την διακρατική συμφωνία, εκ των οποίων η μία είναι από το υπουργείο Εξωτερικών και θα παραμείνει με στόχο να ελέγξει αν γίνεται σωστά η καταμέτρηση.

Επιπλέον θα γίνουν έλεγχοι προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τηρείται ο εκλογικός νόμος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στον δήμο Χιμάρας ψήφισαν περίπου το 50% των 19 χιλιάδων εγγεγραμμένων στις λίστες ψηφοφόρων. Οι υποστηρικτές του Μπελέρη με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εκπροσωπεί πολιτικά τον Ελληνισμό της Αλβανίας, Βαγγέλη Ντούλε, δηλώνουν βέβαιοι για την νίκη του φυλακισμένου υποψηφίου τους. Αποδίδουν την νίκη στην συσπείρωση που έφερε η αποτρόπαιη πράξη φυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη.

Το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό στις 3 τα ξημερώματα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Φρέντι Μπελέρης μπορεί να εκλεγεί δήμαρχος παρά το γεγονός ότι είναι προφυλακισμένος.