ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ - Συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών

Κίνα: Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ - Συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών
AP

Κίνα: Σύμφωνα με την κινεζική διπλωματία, ο Έλον Μασκ δήλωσε στον Τσι Γκανγκ κατά την διάρκεια της συνάντησής τους ότι η Tesla θέλει να αυξήσει τις δραστηριότητές της στην Κίνα.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Τσι Γκανγκ είχε σήμερα στο Πεκίνο ο ιδιοκτήτης της Tesla Έλον Μάσκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κινεζικής διπλωματίας, η Κίνα δεσμεύεται «για την δημιουργία περισσότερο προσανατολισμένου προς την αγορά, βασισμένου στο κράτος δικαίου και διεθνοποιημένου» για τις ξένες επιχειρήσεις «οικονομικού περιβάλλοντος» , όπως δήλωσε ο Τσιν στον επιχειρηματία.

Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι του Έλον Μασκ στην Κίνα από την έναρξη της πανδημίας της Covid-19.

Η εταιρία του, η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα κατασκευάσει νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Σανγκάη. Η μονάδα θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο της Tesla στο χρηματοπιστωτικό κέντρο της ανατολικής Κίνας, έπειτα από το επιβλητικό mega-εργοστάσιο, που άρχισε να λειτουργεί το 2019.

Οι σχέσεις ανάμεσα στον δισεκατομμυριούχο και το Πεκίνο έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον. Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε τον Νοέμβριο ότι οι σχέσεις που διατηρεί ο ιδιοκτήτης της Tesla με ξένες χώρες πρέπει να εξετασθούν.

Σύμφωνα με την κινεζική διπλωματία, ο Έλον Μασκ δήλωσε στον Τσι Γκανγκ κατά την διάρκεια της συνάντησής τους ότι η Tesla θέλει να αυξήσει τις δραστηριότητές της στην Κίνα.

Σχετικές ειδήσεις:

Κορυφαίος Κινέζος αξιωματούχος: «Δεν αποκλείεται ο κορονοϊός να διέρρευσε από εργαστήριο»

Έλον Μασκ: Επισκέπτεται το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη

Τρία κινεζικά πολεμικά πλοία στο Στενό της Ταϊβάν