ΚΟΣΜΟΣ

Mπρους Γουίλις: H τρυφερή ανάρτηση της συζύγου του - Το μήνυμα στους πάσχοντες με άνοια

O Mπρους Γουίλις με τη σύζυγό του
O Mπρους Γουίλις με τη σύζυγό του
Α.Ρ

Η σύζυγος του Μπρους Γουίλις, Έμμα Χέμινγκς, «ανέβασε» μία σειρά από γλυκές οικογενειακές φωτογραφίες, ενώ ενημέρωσε για την πρόοδο της έρευνας για την άνοια

Η σύζυγος του Μπρους Γουίλις, μοιράστηκε ένα μήνυμα ελπίδας, με αφορμή την ασθένεια του αγαπημένου ηθοποιού. Η Έμμα Χέμινγκς κοινοποίησε μια σειρά φωτογραφιών με τον σύζυγό της και τις δύο κόρες τους, τη Mέιμπελ 11 ετών, και την Έβελιν, 8 ετών.

Στις φωτογραφίες φαίνεται μεταξύ άλλων η ίδια με το χέρι της γύρω από τη Μέιμπελ ενώ μια άλλη εικόνα έδειχνε τη μικρότερη κόρη του Γουίλις να κάθεται στην αγκαλιά του. Η ανάρτηση ολοκληρώθηκε με την εικόνα ενός λευκού τριαντάφυλλου σε έναν κήπο, και μία συγκινητική λεζάντα: «Να θυμάσαι να μην χάσεις ποτέ την ελπίδα». Επίσης, αναφέρθηκε σε μια πρόσφατη ανακάλυψη σχετικά με μια κλινική δοκιμή επικεντρωμένη στην άνοια, καθώς ο σύζυγός της διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια (FTD) νωρίτερα αυτό το έτος.

«Χθες διάβασα ότι η Wave Life Sciences ολοκλήρωσε την κλινική της δοκιμή που θα μπορούσε ενδεχομένως να θεραπεύσει τη μετωποκροταφική άνοια (FTD) και την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS)», έγραψε στη λεζάντα. «Αν και δεν είμαι σίγουρη ότι θα μπορούσε να μας είχε βοηθήσει εδώ, δεν πειράζει, και πάλι ήταν μία γροθιά στο στομάχι. Αλλά πρέπει πάντα να κοιτάζω τις επενδύσεις- προσπαθούν».

Ωστόσο, αναγνώρισε ακόμα πόσο ευγνώμων είναι στην Wave Life Sciences για κάποια από τα άλλα έργα που κάνει. Τόνισε επίσης πώς η οικογένειά της παραμένει «αισιόδοξη», καθ' όλη τη διάρκεια της μάχης του σταρ του με την άνοια.

«Θέλω λοιπόν να πω ευχαριστώ στην Wave Life Sciences, επίσης στο Alzheimer’s Drug Discovery Foundation και το AFTD που έπαιξαν ενεργό ρόλο μέσω του προγράμματος Treat FTD Fund», κατέληξε. «Παρακαλώ διατηρήστε αυτή τη δυναμική, βασιστείτε στις γνώσεις/ευρήματα και μην εγκαταλείπετε αυτήν την αγαπημένη κοινότητα. Η οικογένειά μας θα συνεχίσει να διατηρεί την πίστη και να μην χάσει ποτέ την ελπίδα του».

Η οικογένεια του Γουίλις ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη διάγνωσή του με FTD τον Φεβρουάριο, ένα χρόνο αφότου αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με αφασία. Στην κοινή δήλωση, η οικογένεια του διάσημου ηθοποιού μίλησε με ειλικρίνεια για τα συμπτώματά του και εξήγησε πώς η κατάστασή του εξελίχθηκε.

O Mπρους Γουίλις με την Έμμα ΧέμινγκςΑΡ

«Δυστυχώς, οι προκλήσεις στην επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει ο Μπρους. Αν και αυτό είναι οδυνηρό, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση», έγραψαν στη δήλωση. «Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για τη νόσο, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους προχωρά, ελπίζουμε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτήν την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα».

Μαζί με τη Χέμινγκ Γουίλις και τις δύο κόρες της, τη δήλωση υπέγραψαν η πρώην σύζυγος του Γουίλις, Ντέμι Μουρ, και οι τρεις κόρες του πρώην ζευγαριού: Ράμερ, 34 ετών Σκάουτ, 31 ετών και Ταλούλα, 29 ετών. Την περασμένη εβδομάδα, η Χέμινγκ Γουίλις μοιράστηκε επίσης μια συναισθηματική ιστορία για την οικογένειά της, καθώς περιέγραψε πώς η Έβελιν προσπάθησε να βοηθήσει τον πατέρα της καθώς πάσχει από άνοια.

Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Instagram στις 22 Μαΐου, θυμήθηκε πώς η κόρη της ανακάλυψε ότι τα άτομα με άνοια μπορεί να υποφέρουν από αφυδάτωση αναζητώντας...διασκεδαστικά «στοιχεία για την άνοια» κατά τη διάρκεια κάποιου ελεύθερου χρόνου στο σχολείο. «Τώρα αυτό δεν είναι αστείο, αλλά είναι κάπως αστείο, και είναι πραγματικά το παιδί του πατέρα της, γιατί αυτοί οι δύο αγαπούν κάποια τυχαία γεγονότα», είπε η μητέρα. «Της είπα, ‘Έβελιν, θα φροντίζουμε πάντα ο μπαμπάς να έχει ένα μπουκάλι νερό στο χέρι».

Η Χέμινγκ Γουίλις περιέγραψε επίσης πώς επαίνεσε την κόρη της που έκανε αυτή την έρευνα, καθώς της είπε: «Αυτό είναι το πιο στοργικό και συμπονετικό πράγμα που μπορείς να κάνεις, να είσαι περίεργη και να ενημερώνεσαι για την ασθένεια του μπαμπά σου».

Σύμφωνα με την Εταιρεία Αλτσχάιμερ, κάποιος με άνοια θα μπορούσε «να αφυδατωθούν εάν δεν μπορούν να επικοινωνήσουν ή να αναγνωρίσουν ότι διψάνε ή αν ξεχάσουν να πιούν». Αυτό όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και αυξημένη σύγχυση, αλλά η αφυδάτωση μπορεί επίσης να «επιδεινώσει τα συμπτώματα της άνοιας».