ΚΟΣΜΟΣ

Χάρι: Επιστρέφει Λονδίνο για τη δίκη με την Mirror - «Δεν θα είναι σαν συνέντευξη στην Όπρα»

Χάρι: Επιστρέφει Λονδίνο για τη δίκη με την Mirror - «Δεν θα είναι σαν συνέντευξη στην Όπρα»
(Photo by Andy Stenning - WPA Pool/Getty Images)

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει μια σκληρή ανάκριση που θα τον φέρει σε δύσκολη θέση

Τεταμένη αναμένεται η ατμόσφαιρα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου τις επόμενες ημέρες, αφού ο πρίγκιπας Χάρι θα βρεθεί - σύμφωνα με το BBC - ενώπιον των δικαστών για να δικαιολογήσει τους ισχυρισμούς περί τηλεφωνικών υποκλοπών από τη Mirror.

Παρόλα αυτά – σύμφωνα με το BBC - το να καταθέσει σε αυτή τη δίκη κατά της Mirror Group Newspapers, ενέχει και κινδύνους, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια δημόσια και σκληρή ανάκριση.

«Αυτό δεν θα είναι σαν να δέχεται ερωτήσεις από την Όπρα Γουίνφρι σε μια συνέντευξη διασήμων», λέει ο Τιμ Μάλτιν, διευθύνων σύμβουλος της Maltin PR, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση της φήμης υψηλών προσώπων.

Ο αντάρτης των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει λεπτομερή ανάκριση σχετικά με άκρως προσωπικές πληροφορίες που ισχυρίζεται ότι αποκτήθηκαν με παράνομα μέσα - έναν ισχυρισμό τον οποίο ο όμιλος εφημερίδων αμφισβητεί.

Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ερωτήσεις σχετικά με ιστορίες που αφορούν τις σχέσεις του, τη μητέρα του Νταϊάνα, την κατάσταση με τη Μέγκαν στο παλάτι και τη ζωή του.

Πυρά κατά του πρίγκιπα από φίλο της Ελισάβετ – «Πρόδωσε την ετοιμοθάνατη γιαγιά του»

Ο πρίγκιπας Χάρι πρόσθεσε περιττή δυστυχία στους τελευταίους μήνες της ζωής της γιαγιάς του Βασίλισσας Ελισάβετ Β, ισχυρίζεται ένας φίλος της αείμνηστης μονάρχη που θέλησε ωστόσο να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, σίγουρα από τότε που πέθανε ο σύζυγός της (ο πρίγκιπας Φίλιππος - τον Απρίλιο του 2021), η βασίλισσα πονούσε πολύ», είπε ο φίλος της Ελισάβετ στην Daily Beast Friday.

«Τους τελευταίους μήνες, φυσικά, έγινε πολύ χειρότερο. Την περίοδο του πλατινένιου Ιωβηλαίου της (Ιούνιος 2022), δεν μπορούσε να δει πολλά, δεν μπορούσε να ακούσει πολλά. Μετά βίας μετακόμισε από τα διαμερίσματά της στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Η εμφάνιση στο μπαλκόνι του Ιωβηλαίου απαιτούσε τιτάνια προσπάθεια».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, θα έπρεπε να... είχαν μείνει ήσυχοι όταν ήταν σαφές ότι η γιαγιά του πέθαινε και αντιμετώπιζε σωματικό πόνο. «Αντίθετα, παρήγαγαν αυτό το ατελείωτο ρεύμα απίστευτα βλαβερών ταινιών και συνεντεύξεων που επιτίθενται στο έργο της ζωής της. Δεν θα έπρεπε να ανακοινώσει ο Χάρι ότι έγραφε απομνημονεύματα όταν ο ίδιος ήξερε ότι η γιαγιά του πρόκειται να πεθάνει σύντομα. Η σκληρότητα του κόβει την ανάσα».