ΚΟΣΜΟΣ

Bασίλισσα Ράνια: Γιόρτασε 30 χρόνια γάμου με το βασιλιά Αμπντάλα - Τα τρυφερά στιγμιότυπα

H βασίλισσα Ράνια και ο βασιλιάς Αμπντάλα γιόρτασαν επέτειο γάμου
H βασίλισσα Ράνια και ο βασιλιάς Αμπντάλα γιόρτασαν επέτειο γάμου
Ιnstagram

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας γιόρτασε ην 30ή επέτειο γάμου με το βασιλιά Αμπντάλα, λίγες ημέρες μετά το γάμο του γιου τους

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας έχει πολλούς λόγους να γιορτάσει! Το Σάββατο (10/6), η βασίλισσα της Ιορδανίας γιόρτασε την 30ή επέτειο του γάμου της με τον βασιλιά Αμπντάλα και πρόσφερε στους θαυμαστές της μία «ματιά» στον έρωτά τους με ένα βίντεο στο Instagram.

«Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά και κάθε χρόνος που περνάει μου δείχνει πόσο απίστευτα ευλογημένη είμαι που περνάω τη ζωή μου μαζί σου», έγραψε η Ράνια. «Χαρούμενη 30η επέτειο, Βασιλιά μου»

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τα βλέμματα αγάπης μεταξύ του ζευγαριού όλα αυτά τα χρόνια, από τα επίσημα πορτρέτα μέχρι τις καθημερινές υποχρεώσεις , τα γεύματα εργασίας ακόμη και μία selfie. Το βίντεο έκλεισε με ένα κλασικό στιγμιότυπο με την 52χρονη Ράνια και τον Αμπντουλάχ, 61 ετών, να μοιράζονται ένα χαμόγελο την ημέρα του γάμου τους στις 10 Ιουνίου του 1993.

Η βασίλισσα της Ιορδανίας δημοσίευσε επίσης ένα δεύτερο, πιο απλό αφιέρωμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επέτειο-ορόσημο και έγραψε λεζάντα με μια καρδιά. Η πρώτη φωτογραφία έδειχνε τη βασίλισσα Ράνια να κάθεται πίσω από τον Αμπντάλα και να τον κρατάει από τον ώμο καθώς χαμογελάνε στην κάμερα, ενώ η δεύτερη ήταν μια κοντινή λήψη της φωτεινής σύνθεσης με λουλούδια στην πρώτη φωτογραφία.

Η βασίλισσα Ράνια και ο βασιλιάς Αμπντάλα απέκτησαν τέσσερα παιδιά κατά τη διάρκεια των 30 χρόνων γάμου τους —τον πρίγκιπα διάδοχο Χουσεΐν, την πριγκίπισσα Ιμάν, την πριγκίπισσα Σάλμα και τον πρίγκιπα Χασέμ, και ο πρωτότοκός τους παντρεύτηκε πρόσφατα.

Λίγες μόλις ημέρες πριν από την επέτειο των γονιών του, ο διάδοχος του θρόνου Χουσεϊν 28 ετών παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Ράτζουα σε έναν εκθαμβωτικό βασιλικό γάμο την 1η Ιουνίου. Ο διάδοχος του θρόνου της Ιορδανίας ακολούθησε τα βήματα των γονιών του και παντρεύτηκε την αγαπημένη του αρχιτέκτονα σε μία Ισλαμική τελετή γάμου στο παλάτι Zαχράν, όπου η βασίλισσα Ράνια και ο βασιλιάς Αμπντάλα είχαν ανταλλάξει όρκους αγάπης το 1993.

Ο διάδοχος του θρόνου και η πριγκίπισσα Ράτζουα όπως ανακοίνωσε η Βασιλική Χασεμιτική Αυλή ότι θα γίνει πλέον γνωστή, γιόρτασαν με 1.700 καλεσμένους σε μια επική δεξίωση στο παλάτι Al Husseiniya. Η τελετή συγκέντρωσε τις οικογένειες του ζευγαριού, παγκόσμιους ηγέτες και πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών, ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγος Κέιτ Μίντλετον.

Ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν στενές σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας. Η βασίλισσα Ράνια συμμετέχει στο συμβούλιο του Βραβείου Earthshot του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και η πριγκίπισσα Κέιτ έζησε στην Ιορδανία από την ηλικία των 2 έως τα 4 χρόνια της επειδή ο πατέρας της Μάικλ Μίντλετον εργαζόταν στη British Airways. Όπως αποκαλύφθηκε στη χριστουγεννιάτικη κάρτα τους για το 2021, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ πήραν ακόμη και τα τρία παιδιά τους -τον Πρίγκιπα Τζορτζ, 9, την Πριγκίπισσα Σάρλοτ, 8 και τον Πρίγκιπα Λούις, 5 ετών- σε ένα οικογενειακό ταξίδι στη χώρα εκείνη τη χρονιά.