ΚΟΣΜΟΣ

Qatargate: Παραιτήθηκε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μετά την επιστολή από την Εύα Καϊλή

Qatargate: Παραιτήθηκε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μετά την επιστολή από την Εύα Καϊλή
AP Photo

Ο Βέλγος δικαστής, Μισέλ Κλεζ, που ήταν ανακριτής στην υπόθεση του σκανδάλου Qatargate, παραιτήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/6). Είχε προηγηθεί επιστολή από την Εύα Καϊλή για την υπόθεση.

Με δελτίο Τύπου από το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου, ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/6) ότι ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ, υπεύθυνος για την έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ονομασία QatarGate, παραιτήθηκε από τη θέση του.

«Ως προληπτικό μέτρο και για να επιτρέψει στη Δικαιοσύνη να συνεχίσει το έργο της με ηρεμία και να διατηρήσει τον απαραίτητο διαχωρισμό μεταξύ ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και επαγγελματικών ευθυνών, ο ανακριτής Michel Claise μας ενημερώνει ότι αποφάσισε απόψε να αποσυρθεί από τον φάκελο. Παρά την απουσία αποτελεσματικών στοιχείων που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του κάθε ομιλητή και το ουσιαστικό έργο που έχουν κάνει οι ανακριτές και ο ίδιος σε αυτόν τον φάκελο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία ενημέρωσε επίσης πως ένας άλλος ανακριτής, ο οποίος έχει ήδη ασχοληθεί με την υπόθεση, είναι αυτός που θα αναλάβει τη διευθέτηση της έρευνας. Αρμόδιες πηγές υποστηρίζουν πως αυτή η αλλαγή δεν θα καθυστερήσει την πρόοδο των ερευνών και ότι ο ανακριτής που θα αντικαταστήσει τον Μισέλ Κλεζ, γνωρίζει καλά την υπόθεση.

Εύα Καϊλή: Μιλά για βίαιη «παραβίαση βουλευτικής ασυλίας»

Κοινή ανακοίνωση για την υπεράσπιση της Εύας Καΐλή εξέδωσαν νωρίτερα σήμερα οι δικηγόροι της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Sven Mary, αναφορικά με το σκάνδαλο Qatargate η έρευνα για το οποίο παραμένει ανοιχτή.

Όπως τονίζουν οι συνήγοροι, η εντολέας τους «προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας» ενώ έχει γίνει στόχος δημοσιευμάτων για «δημιουργία σεναρίων συνωμοσίας».

Η ανακοίνωση:

Η κυρία Εύα Καϊλή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας, καθώς παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega, η οποία διερευνούσε θεσμικά την ύπαρξη παράνομου λογισμικού που παρακολουθούσε τις δραστηριότητες των ευρωβουλευτών και των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δημοσίευση αυτής της είδησης προκάλεσε σημαντικό ενδιαφέρον, αν και δεν ήταν λίγα τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που επιτίθενται συστηματικά στην κ. Καϊλή, που την κατηγορούσαν για δημιουργία σεναρίων συνωμοσίας! Όμως η συγκλονιστική είδηση που ακολούθησε, σύμφωνα με την οποία παρακολουθείται ακόμα και ο ανακριτής Michel Claise, τους άφησε άφωνους!!!

Δεν υπάρχει κανένα σενάριο συνωμοσίας, φαίνεται ότι η ζοφερή πραγματικότητα είναι ότι στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχουν εγκατασταθεί οι γεωπολιτικές συγκρούσεις του Αραβικού Κόλπου, της Βόρειας Αφρικής, της Αραβικής Χερσονήσου, θύμα των οποίων σήμερα είναι η κυρία Εύα Καϊλή, αύριο οι δικαστές και οι εισαγγελείς, μεθαύριο ποιος;