ΚΟΣΜΟΣ

Χάντερ Μπάιντεν: Θα δηλώσει ένοχος για φοροδιαφυγή έτσι ώστε να αποφύγει άλλες διώξεις

Χάντερ Μπάιντεν: Θα δηλώσει ένοχος για φοροδιαφυγή έτσι ώστε να αποφύγει άλλες διώξεις
AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ετοιμάζεται να παραδεχθεί την ενοχή του για συγκεκριμένα αδικήματα, αλλά όχι για την αγορά και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Ο Χάντερ Μπάιντεν θα δηλώσει ένοχος για δύο φορολογικά παραπτώματα και θα συνάψει συμφωνία με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς σχετικά με την κατηγορία για κακούργημα οπλοκατοχής, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δικαστικές καταθέσεις, όπως αναφέρει το CNN.

Η συμφωνία θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις προεδρικές εκλογές του 2024, υποστηρίζει το κορυφαίο αμερικανικό δίκτυο.

Οι κατηγορίες αναφέρθηκαν λεπτομερώς σε ποινικό φάκελο στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Ντέλαγουερ, όπου ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Ντέιβιντ Βάις, διορισμένος από τον Ντόναλντ Τραμπ, διεξήγαγε την έρευνα που κάποτε διερεύνησε καταγγελίες για ξέπλυμα χρήματος, ξένο λόμπι και άλλες πιθανές κατηγορίες.

Ο δικηγόρος του Χάντερ Μπάιντεν ανέφερε σε δήλωση ότι η συμφωνία με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς θα «λύσει» τη μακροχρόνια ποινική έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον γιο του προέδρου.

«Ο Χάντερ θα αναλάβει την ευθύνη για δύο περιπτώσεις πλημμελήματος παράλειψης υποβολής φορολογικών πληρωμών όταν οφείλονται σύμφωνα με μια συμφωνία ένστασης», δήλωσε ο Κρίστοφερ Κλαρκ. «Η κατηγορία περί πυροβόλων όπλων, η οποία θα υπόκειται σε συμφωνία εκτροπής πριν από τη δίκη και δεν θα αποτελεί αντικείμενο της συμφωνίας ένστασης, θα κατατεθεί επίσης από την κυβέρνηση. Ξέρω ότι ο Χάντερ πιστεύει ότι είναι σημαντικό να αναλάβει την ευθύνη για αυτά τα λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αναταραχής και εθισμού στη ζωή του. Ανυπομονεί να συνεχίσει την ανάρρωσή του και να προχωρήσει».

Σε μια σύντομη δήλωση, ο Λευκός Οίκος είπε ότι οι Μπάιντεν «αγαπούν τον γιο τους».