ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές 2023: Όσα γράφει ο διεθνής Τύπος για τις ελληνικές εκλογές

Εκλογές 2023: Όσα γράφει ο διεθνής Τύπος για τις ελληνικές εκλογές

Στο επίκεντρο φαίνεται να είναι η Ελλάδα των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων με αφορμή τις εκλογές 2023

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν απασχολήσει αρκετά οι ελληνικές εκλογές 2023, και τα περισσότερα εξ αυτών εκτιμούν πως το πιθανότερο είναι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Το Bloomberg σημειώνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πιθανότερος νικητής των εκλογών, βάσει του ποσοστού που εξασφάλισε η Νέα Δημοκρατία στην αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

«Οι Έλληνες ψηφίζουν στις επαναληπτικές εκλογές, οι συντηρητικοί πιθανόν επιστρέφουν στην εξουσία» μεταδίδει το Reuters.

«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ισχυρές προοπτικές νίκης για τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημειώνει η Deutsche Welle.

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι πηγαίνουν ξανά στις κάλπες την Κυριακή σε εκλογές όπου ο συντηρητικός πρωτοπόρος Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει δεύτερη θητεία και απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση», γράφει το France 24

«Στις κάλπες καλούνται οι Έλληνες την Κυριακή 25 Ιουνίου. Πριν από ένα μήνα κανένα από τα κόμματα δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία. Ένα νέο σύστημα ψηφοφορίας θα μπορούσε να επιτρέψει στο δικαίωμα να το επιτύχει αυτό», γράφει η γαλλική Liberation.