ΚΟΣΜΟΣ

Γκριμάλντι: Η ιστορία της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό γίνεται ταινία με την έγκρισή τους

Γκριμάλντι: Η ιστορία της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό γίνεται ταινία με την έγκρισή τους

Η ταινία Monaco: Part I — The Rock εν αντιθέσει με το The Crown θα περιγράφει μόνο πραγματικά γεγονότα με την έγκριση της ίδιας της πριγκιπικής οικογένειας των Γκριμάλντι

Ξεχάστε το "The Crown"! Ένα ολοκαίνουργιο ιστορικό δράμα, αυτή τη φορά για τη βασιλική οικογένεια του Μονακό, έρχεται. Και σε αντίθεση με τη σειρά του Netflix, αυτή έχει την έγκριση της ίδιας της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό.

Ο λόγος για την ταινία "Monaco: Part I — The Rock", παραγωγής τεσσάρων μελών του Οίκου των Γκριμάλντι, των Αντρέα, Πιερ και Μπεατρίς Κασιράγκι και ο Ντιμίτρι Ρασάμ, σύζυγος της Σαρλότ (γιοι, νύφη και γαμπρός της πριγκίπισσας Καρολίνας, αντίστοιχα) που θα αφηγηθούν την ιστορία της δυναστείας των Γκριμάλντι, ξεκινώντας από την κατάκτηση του Μονακό.

unnamed-10-1.jpg
Οι Αντρέα, Πιερ και Μπεατρίς Κασιράγκι και ο Ντιμίτρι Ρασάμ

Το 1297, ο Φρανσουά Γκριμάλντι κατέλαβε τον Βράχο του Μονακό και ξεκίνησε τη δυναστεία. "Νόμιζα ότι ήξερα αυτή την ιστορία, αλλά αποδείχτηκε ότι είχα ξύσει μόνο την επιφάνεια. Απλά είπα ότι είναι επική από κάθε άποψη: Οικογένεια, περιπέτεια, ίντριγκα", είπε ο Ντιμίτρι Ρασάμ στο Variety. «Η αληθινή ιστορία των Γκριμάλντι του Μονακό πριν από περίπου επτά αιώνες είναι μια από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες που είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω χάρη στην πρωτοβουλία της Μπεατρίς Κασιράγκι, του Αντρέα και του Πιερ».

Η τετράδα, που διευθύνει την Astrea Films, σχεδιάζει ένα franchise παρόμοιο με το σύμπαν του Taylor Sheridan του Yellowstone, «μια σειρά ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών για την ιστορία του Μονακό ξεκινώντας από την ιστορία της οικογένειας Γκριμάλντι».

Η εταιρεία παραγωγής Astrea ανέφερε σε δήλωσή της: "Μας κατατρόπωσε ο αριθμός των ανείπωτων, συναρπαστικών και επικών ιστοριών που ήταν κρυμμένες στα αρχαία έγγραφα και την ιδιωτική αλληλογραφία ανά τους αιώνες. Τελικά αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από την αρχή".

Η Martha Hillier θα γράψει το "Monaco: Part I — The Rock". Η Hillier, είπε η Astrea, «έφερε το πάθος και το ταλέντο της στην αφήγηση της ιστορίας προέλευσης των Γκριμάλντι, σκαλίζοντας από αυτά τα αρχεία τους πιο πολυεπίπεδους, πνευματώδεις και αυθεντικούς χαρακτήρες».