ΚΟΣΜΟΣ

Mπερλουσκόνι: Ανοίγει σήμερα η διαθήκη του - Η μυστική επίσκεψη του συμβολαιογράφου στο νοσοκομείο

Mπερλουσκόνι: Ανοίγει σήμερα η διαθήκη του - Η μυστική επίσκεψη του συμβολαιογράφου στο νοσοκομείο

Η διαθήκη του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανοίγει σήμερα (5/7) μετά απο πολλές καθυστερήσεις και θα δημοσιοποιηθεί κατόπιν εντολής των κληρονόμων μέσα στις επόμενες ημέρες, γράφει ο ιταλικός Τύπος. Μεγάλο μυστήριο τι είχε προβλέψει ο «Καβαλιέρε» για τη Μάρτα Φασίνα, την τελευταία γυναίκα της ζωής του

Σήμερα ανοίγει η πιο πολυαναμενόμενη διαθήκη της Ιταλίας, αυτή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού που έφυγε απο τη ζωή στις 12 Ιουνίου του 2023. Την ανακοίνωση έκαναν τα μέλη της οικογένειας του, τα οποία αποφάσισαν ότι το έγγραφο θα δημοσιοποιηθεί σύντομα.

Η διαθήκη θα αποκαλύψει μεταξύ άλλων τη δομή του ομίλου Fininvest και τα περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος, συμπεριλαμβανομένων των κληροδοτημάτων δωρεών σε τρίτους. Το έγγραφο κατατέθηκε στο γραφείο του συμβολαιογράφου Attilio Roveda, ο οποίος σύμφωνα με ορισμένες φήμες είχε κληθεί στο νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου από τον Μπερλουσκόνι κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του για κάποιες τελευταίες...«πινελιές».

Ο μεγιστάνας κατείχε το 62% των μετοχών της Fininvest κατανεμημένες στις τέσσερις εταιρείες χαρτοφυλακίου του οίκου. Η Mαρίνα και ο Πιερ Σίλβιο, παιδιά από την πρώτη του σύζυγο, κατέχουν 7,65% έκαστος. Τα άλλα τρία τα οποία απέκτησε με τη Βερλόνικα Λάριο 21,4%. Μια ίση κατανομή των πατρικών μετοχών θα οδηγούσε στην απόλυτη πλειοψηφία την Μπάρμπαρα, την Ελεονώρα και τον Πιερ Λουίτζι. Ως εκ τούτου, υποτίθεται ότι ο Μπερλουσκόνι έχει υποδείξει ένα σύστημα κανόνων για τη διαχείριση των εταιρειών, ώστε να αποφεύγονται μελλοντικές διαφωνίες.

H Mάρτα ΦασίναΑΡ

Δεν είναι όμως το κομμάτι των μετοχών εκείνο που προκαλεί περισσότερο την περιέργεια έξω από την Piazza Affari. Οι βίλες, το θέατρο Manzoni, όπου συναντήθηκαν η Βερόνικα και ο Σίλβιο τη δεκαετία του 1980, τα αυτοκίνητα, το ελικόπτερο, οι πίνακες και τα αμέτρητα έργα Τέχνης που ο Μπερλουσκόνι είχε αγοράσει σε τηλεοπτικές δημοπρασίες προκαλούν το ενδιαφέρον.

Η κληρονομιά περιλαμβάνει υφιστάμενα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και τυχόν δωρεές που έγιναν σε ένα ή περισσότερα παιδιά κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από προηγούμενη κληρονομιά, που άφησε στον Μπερλουσκόνι ο ζωγράφος της Τεργέστης Glauco Dimini, ανήκουν επίσης στην κληρονομιά του «Καβαλιέρε» πρόκειται για ένα διαμέρισμα με γκαράζ και ένα δημοφιλές διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στην Τεργέστη.

Φήμες λένε ότι η χρήση της αγαπημένης του βίλας Arcore έχει δεσμευτεί για πέντε χρόνια για τη σύντροφό του Mάρτα Φασίνα την τελευταία γυναίκα της ζωής του για πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του, όπως επίσης και ένα ποσό εκατό εκατομμυρίων. Ο συμβολαιογράφος κράτησε κρυφές τις τελευταίες επιθυμίες του ιδρυτή της Mediaset και της Forza Italia. «Είναι άχρηστο να μένετε εδώ, δεν μπορώ να πω τίποτα, δεν θα μάθετε τίποτα από εμένα ούτε σήμερα ούτε αύριο ούτε ποτέ», είπε στους δημοσιογράφους στην είσοδο του συμβολαιογραφείου του στο Μιλάνο.