ΚΟΣΜΟΣ

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Έρευνες για τον θάνατο του εγγονού του - Φόβοι για χρήση φαιντανύλης

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Έρευνες για τον θάνατο του εγγονού του - Φόβοι για χρήση φαιντανύλης

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Ο νεαρός πέθανε την Δευτέρα 3 Ιουλίου, ενώ την είδηση έκανε γνωστή η μητέρα του με ανάρτηση στο Instagram. Όπως έγινε γνωστό, δίπλα στη σορό του νεαρού βρέθηκε ένας δίσκος με μία λευκή σκόνη, η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν κοκαΐνη.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 20 ετών ο εγγονός του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Λεάντρο Ντε Νίρο Ροντρίγκεζ.

Ο νεαρός πέθανε την Δευτέρα 3 Ιουλίου, ενώ την είδηση έκανε γνωστή η μητέρα του με ανάρτηση στο Instagram. Όπως έγινε γνωστό, δίπλα στη σορό του νεαρού βρέθηκε ένας δίσκος με μία λευκή σκόνη, η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν κοκαΐνη.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τους εμπόρους ναρκωτικών που προμήθευσαν το ναρκωτικό στον 20χρονο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι η θανατηφόρα δόση περιείχε την ουσία φαιντανύλη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του RadarOnline.com, η αστυνομία προσπαθεί απεγνωσμένα να προσδιορίσει την πηγή της ουσίας, καθώς είναι πολύ πιθανό να ήταν εμπλουτισμένο με την ουσία φαιντανύλη, που είναι ένα οπιούχο, ισχυρότερο και από την μορφίνη.

Τι είναι η φαιντανύλη

Η φαιντανύλη είναι ένα ισχυρό νόμιμο οπιοειδές, το οποίο συνταγογραφείται για καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς με χρόνιο πόνο. Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Wall Street Journal», σημειώνεται ότι οι διακινητές έχουν διαπιστώσει ότι είναι εύκολο και φθηνό να το παρασκευάσουν.

«Η παράνομη μορφή έχει εξαπλωθεί σε όλη την παράνομη αγορά ναρκωτικών, εμφανιζόμενη στην ηρωίνη καθώς και σε χάπια που έχουν σφραγιστεί για να μοιάζουν με οξυκωδόνη ή Adderall και άλλα ναρκωτικά (όπως η κοκαΐνη)», αναφέρεται.

«Οι έμποροι το βάζουν επίσης σε κοκαΐνη, σε ένα διεγερτικό, για να είναι πιο ισχυρό και εθιστικό, εισάγοντας το ναρκωτικό σε ανυποψίαστους αγοραστές. Μια μικροσκοπική ποσότητα φαιντανύλης μπορεί να σκοτώσει μη έμπειρους χρήστες».

Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκιται να δοθούν στην οικογένεια τα αποτελέσματα της νεκροψίας, ωστόσο όπως προειδοποίησε η πηγή, «Είναι πολύ εύκολο να συλλάβεις εμπόρους, αλλά είναι πολύ δύσκολο να αποδείξεις ότι πράγματι πούλησαν τη θανατηφόρα κοκαΐνη ή αν είναι απλώς μέρος ενός μεγαλύτερου κυκλώματος διανομής ναρκωτικών».

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την είδηση του θανάτου του εγγονού του, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δήλωσε «βαθιά θλιμμένος» από την ξαφνική απώλεια του αγαπημένου του εγγονού.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τα συλλυπητήρια όλων. Ζητάμε να μας δοθεί ιδιωτικότητα για να θρηνήσουμε την απώλεια του Λίο», ανέφερε ο 79χρονος ηθοποιός.