ΚΟΣΜΟΣ

Μικρή φώκια κάνει σερφ και γίνεται viral

Μικρή φώκια κάνει σερφ και γίνεται viral

Καλιφόρνια: Η μικρή Σάμι όπως ονομάζεται, πιθανότατα είναι ορφανή.

Στιγμές διασκέδασης χαρίζει μια μικρή φώκια, που όπως φαίνεται θα γίνει η μασκότ σε μία παραλία του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια. Το παιχνιδιάρικο ζωάκι πηδάει στις σανίδες των σέρφερ και κάνει σέρφινγκ.

Ο χειριστής κάμερας drone, Ed Hartel, που κατέγραψε πλάνα από το πάρκο Tourmaline Surf Park ήταν ο πρώτος που εντόπισε τη μιρκή φώκια.

Η μικρή Σάμι όπως ονομάζεται, πιθανότατα είναι ορφανή. Τις τελευταίες μέρες βγαίνει από το νερό και ανεβαίνει, χωρίς να φοβάται, σε μια σανίδα του σερφ, όπου μάλιστα παραμένει, μιμούμενη τους σέρφερς.

Πηδάει από σανίδα σε σανίδα

Όπως αναφέρει ο Hartel, η μικρή φώκια, μπορεί να μείνει σε μία σανίδα, από 5 έως δέκα λεπτά. Στη συνέχεια πηγαίνει σε άλλη σανίδα και συνεχίζει τα παιχνίδια της με τα κύματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η οργάνωση διάσωσης θαλάσσιων ζώων Sea World επισκέφθηκε τον Sammy, διασφαλίζοντας ότι είναι καλά στην υγεία του και ασφαλής.

Ο Hartel ανέφερε ότι οι σέρφερ δεν αγγίζουν τη φώκια και «την αφήνουν να κάνει τα δικά της». Παραμένει άγνωστο γιατί η φώκια θέλει να είναι κοντά σε ανθρώπους και να μάθει να κάνει σερφ. Ο Hartel δήλωσε στο CBS8 ότι αρκετοί σέρφερ πιστεύουν ότι είδαν ένα λευκό καρχαρία να επιτίθεται στη μητέρα του μικρού πριν από μια εβδομάδα.

Από τότε, το μωρό φώκια έχει μείνει κοντά στην ακτή, στο πάρκο Tourmaline.