ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Στον… κόσμο του στη συνάντηση με τον Κάρολο – Εκνευρίστηκε ο βασιλιάς

Τζο Μπάιντεν: Στον… κόσμο του στη συνάντηση με τον Κάρολο – Εκνευρίστηκε ο βασιλιάς
AP Photo

Ο Τζο Μπάιντεν ήταν… αλλού στη συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο, με αποτέλεσμα τον εκνευρισμό του Βρετανού μονάρχη.

Μια ακόμα «γκάφα» του Τζο Μπάιντεν έφερε στο φως η Daily Mail. Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την άφιξή του στη συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο, ξέχασε εντελώς το πρωτόκολλο και κατάφερε να εκνευρίσει τον Βρετανό μονάρχη.

Ο Μπάιντεν έπιασε… ψιλή κουβέντα με έναν από τους φρουρούς κατά την επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος, γεγονός που έδειξε να εκνευρίζει αρκετά τον βασιλιά Κάρολο.

Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτό που έβγαλε εκτός πρωτοκόλλου τη συνάντηση των δύο ηγετών. Ο Μπάιντεν ήταν ιδιαίτερα χαλαρός και έπιασε τον Κάρολο από την πλάτη, γεγονός που είναι προφανώς εκτός των όσων επιτρέπονται κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στον βασιλιά της Βρετανίας.

«Έσπασε» το πρωτόκολλο ο Μπάιντεν.AP Photo

Για ακόμα μία φορά, μάλιστα, ο Μπάιντεν έδειξε να είναι και σωματικά αδύναμος αφού χρειάστηκε να πιαστεί από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα για να ανέβει σε μία μικρή εξέδρα κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ.

Επιπλέον, είχε αφήσει τον Κάρολο να περιμένει μέχρι να κινηθεί το όχημά του μέσα στο κάστρο του Ουίνσδορ. Παρόλα αυτά, πάντως, ο Κάρολος φάνηκε να ξεπερνά όλες τις γκάφες του Αμερικανού προέδρου αφού στο τέλος οι δύο τους συνομιλούσαν χαμογελαστοί και περπάτησαν στους χώρους του κάστρου.