ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Καλύφθηκε ξανά με καπνό από τις φωτιές στον Καναδά - Επικίνδυνη η ατμόσφαιρα

Νέα Υόρκη: Καλύφθηκε ξανά με καπνό από τις φωτιές στον Καναδά - Επικίνδυνη η ατμόσφαιρα
Photo: AP

Το Υπουργείo Yγείας των ΗΠΑ συμβουλεύει τους πολίτες να παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα

Καπνός κάλυψε για άλλη μία φορά τη Νέα Υόρκη και δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι εισπνέουν δυνητικά επικίνδυνο αέρα.

Όπως αναφέρει η ertnews.gr, η Νέα Υόρκη κατατάχθηκε ανάμεσα στις 10 πόλεις με τον πιο μολυσμένο αέρα, λόγω του καπνού από τις πρωτοφανείς πυρκαγιές που μαστίζουν τον Καναδά.

Οι κάτοικοι της πόλης που ξύπνησαν το πρωί της Τετάρτης αντίκρυσαν έναν θολό ουρανό με δείκτη ποιότητας αέρα 124, που κατατάσσεται στην πορτοκαλί κατηγορία, δηλαδή σημαίνει ότι ο αέρας είναι ανθυγιεινός για ευπαθείς ομάδες όπως οι ασθματικοί.

Μαζί με την Νέα Υόρκη, πολλές ακόμη πόλεις κατατάχθηκαν στην πορτοκαλί κατηγορία, συμπεριλαμβανομένου του Όλμπανι (Τζόρτζια), της Φιλαδέλφεια (Πενσιλβάνια), της κομητείας του Νιουκάστλ (Ντελαγουέρ) και του εθνικού πάρκου Γιοσέμιτι (Καλιφόρνια).

Το Υπουργείo Yγείας των ΗΠΑ συμβουλεύει τους πολίτες να παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα στο https://www.airnow.gov/ και να ακολουθούν τις οδηγίες όταν ο αέρας είναι ανθυγιεινός.

Περίπου 235 πυρκαγιές έχουν πλήξει την καναδική επαρχία Βρετανική Κολομβία του Καναδά τις τελευταίες 7 ημέρες, ενώ από την 1η Απριλίου 1.183 πυρκαγιές έχουν καταστρέψει έκταση 13.986 τετραγωγικών χιλιομέτρων.

Ο Υπουργός της Διαχείρισης Κρίσεων της επαρχίας δήλωσε ότι 391 πυρκαγιές είναι τώρα ενεργές στην επαρχία και πάνω από τις μισές είναι ανεξέλεγκτες. Στο Οντάριο υπάρχουν τώρα 39 ενεργά μέτωπα, στο Κεμπέκ 101. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί λόγω του ξηρού, θερμού καιρού, ειδοποίησαν οι επίσημες αρχές.

Οι πυρκαγιές έχουν επίσης οδηγήσει σε ανάγκες για σανό και σιτηρά για να τραφούν τα ζώα. Πολλοί κτηνοτρόφοι σκέφτονται ακόμη και να πουλήσουν κάποια από τα ζώα τους.