ΚΟΣΜΟΣ

Καίγεται η Σικελία: Σε πύρινο κλοιό το Παλέρμο - Πρωτοφανείς οι καταστροφές (vid)

Sicily
Photo: AP

Μεγάλο νοσοκομείο στα βόρεια του Παλέρμο απειλείται από τις φλόγες

Μία από τις χειρότερες ημέρες στη σύγχρονη ιστορία της ζει η Σικελία καθώς η πρωτεύουσα Παλέρμο βρίσκεται σε πύρινο κλοιό από τις φλόγες, οι οποίες τροφοδοτούνται από τους ισχυρούς ανέμους.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η πόλη είναι «περικυκλωμένη» από πυρκαγιές μετά τις υψηλές θερμοκρασίες - ρεκόρ των τελευταίων εβδομάδων ενώ ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά εν ώρα υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει το skai.gr ένα μεγάλο νοσοκομείο στα βόρεια της πόλης απειλείται από τις φλόγες. Περισσότερες από χίλιες οικογένειες έχουν απομακρυνθεί από γειτονιές στα περίχωρα της πόλης. και πάνω από 200 άτομα αναζήτησαν ιατρική βοήθεια λόγω αναπνευστικών προβλημάτων από τον καπνό.

Τα μισά δρομολόγια των λεωφορείων στην πόλη έχουν διακοπεί, καθώς τα οχήματα υπερθερμαίνονται και δεν μπορούν να ψυχθούν λόγω των σταθερά υψηλών θερμοκρασιών.


Μια 88χρονη γυναίκα πέθανε, καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν κατάφεραν να την προσεγγίσουν λόγω των πυρκαγιών.

Η ένωση αγροτών, Coldiretti, ανέφερε ότι η Σικελία αντιμετωπίζει μια «πρωτοφανή καταστροφή και ανυπολόγιστη περιβαλλοντική ζημιά».

Ο περιφερειακός πρόεδρος της Σικελίας, Nello Musumeci, έγραψε στο Facebook: «Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες μέρες στην ιστορία της Ιταλίας εδώ και 10 χρόνια. Η κλιματική αλλαγή έχει πλήξει το έθνος μας και απαιτεί από όλους να αλλάξουμε συμπεριφορές. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες».