ΚΟΣΜΟΣ

Σικελία: Ο αρχαίος ναός της Σεγέστας μοιάζει να σώθηκε από «θεϊκή παρέμβαση» - Δείτε εικόνες

Σικελία: Ο αρχαίος ναός της Σεγέστας μοιάζει να σώθηκε από «θεϊκή παρέμβαση» - Δείτε εικόνες

Μεγάλες πυρκαγιές πλήττουν και τη Σικελία, ενώ ο σπουδαίος αρχαίος ελληνικός ναός της Σεγέστας φαίνεται σαν να σώθηκε από... θαύμα.

Τόσο από ανθρώπινη, όσο και από θεϊκή παρέμβαση φαίνεται να σώθηκε ο δωρικού τύπου ναός της Σεγέστας του 5ου αιώνα π.Χ. στη Σικελία που "πολιορκήθηκε" από τις φλόγες.

Πλάνα καταδεικνύουν την καταστροφή στους γύρω λόφους που κατακάηκαν, καθώς και πόσο κοντά έφθασε η φωτιά στο ναό, ενώ οι φωτογραφίες πριν και μετά τις φωτιές είναι αποκαλυπτικές για την έκταση της καταστροφής.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι η πυρκαγιά κατασβέστηκε και ο αρχαιολογικός χώρος, έκλεισε προσωρινά για το κοινό για να γίνουν έλεγχοι για πιθανές ζημιές.


Η Σικελία έχει πληγεί από πυρκαγιές που έχουν προκαλέσει τον θάνατο τριών ηλικιωμένων ανθρώπων, δήλωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες σε όλη την ιταλική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι η Σεγέστα ή Έγεστα ή Αίγεστα (στα Ιταλικά Segesta και στα Σικελικά Siggésta) ήταν αρχαία πόλη στην βορειοδυτική Σικελία κοντά στον οικισμό Καλαφατίμι-Σεγέστα που ανήκει διοικητικά στην Ιταλική επαρχία του Τράπανι. Σήμερα, εκεί υπάρχει ο δωρικού τύπου ναός σε εξαίρετη κατάσταση και ένα αρχαίο θέατρο.

Σχετικές ειδήσεις