ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τετραπληγικός ανέκτησε κίνηση στα χέρια χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη

ΗΠΑ: Τετραπληγικός ανέκτησε κίνηση στα χέρια χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Να ανακτήσει μέρος των κινήσεων και της αίσθησης των άνω άκρων του κατάφερε τετραπληγικός στις ΗΠΑ, που υποβλήθηκε σε μια νέα μέθοδο αποκατάστασης, που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Κέιθ Τόμας, που ένα ατύχημα τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι είναι ανέκτησε την αίσθηση και την κίνηση στο χέρι και το χέρι του μετά από αρκετά χρόνια χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ο άνδρας είχε σπάσει τον αυχένα του σε ένα ατύχημα στην πισίνα πριν από τρία χρόνια, που τον αφήνει παραλυτικό από τον αυχένα και κάτω.

Το χειρουργείο διήρκησε 15 ώρες και πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Οι γιατροί του εμφύτευσαν πέντε μικροτσίπ στον εγκέφαλό του, και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, ο εγκέφαλος του συνδέθηκε με επιτυχία με τον σπονδυλικό του μυελό και τον υπόλοιπο οργανισμό του.

Αυτή η ασύγκριτη χειρουργική επέμβαση απαιτούσε τον Τόμας να είναι ξύπνιος για ένα μέρος της διαδικασίας, επιτρέποντάς του να αισθάνεται ξανά τον αντίχειρα και τον δείκτη του.

Η επιτυχία της επέμβασης τον έκανε πραγματικό πρωτοπόρο στην αντιμετώπιση της παράλυσης. Η ικανότητά του να κινείται έχει βελτιωθεί σημαντικά, προσφέροντας ελπίδα στους αγαπημένους του για ένα καλύτερο μέλλον. Επιπλέον, αυτή η επίτευξη κρύβει επίσης υποσχέσεις για τους εκτιμώμενους 100 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως που πάσχουν από παράλυση.

Η ομάδα του Northwell Health, υπό την ηγεσία του Chad Bouton από το Ινστιτούτο Βιοηλεκτρικής Ιατρικής, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανάρρωση του Thomas. Η δουλειά τους άνοιξε τον δρόμο για δυνατότητες και περαιτέρω προοπτικές στον τομέα της αντιμετώπισης της παράλυσης.