ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες για συνομωσία - 28 Αυγούστου η πρώτη ακρόαση

trump
AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το προεδρικό χρίσμα έναντι του άλλου δημοφιλούς υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Ρον Ντε Σάντις

Αθώος για τις τέσσερις κατηγορίες περί συνωμοσίας που αντιμετωπίζει δήλωσε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Ουάσινγκτον, όπου παρουσιάστηκε.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έφθασε στην Ουάσινγκτον γύρω στις 3 μ.μ. αφού έφθασε από το Νιου Τζέρσεϊ με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Ο Τραμπ αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος καθώς η υπόθεση θα προχωρήσει, επιτρέποντάς του να επανέλθει στην προεκλογική εκστρατεία, καθώς επιδιώκει να διεκδικήσει εκ νέου τον Λευκό Οίκο το 2024.

Νωρίτερα, ο Τραμπ έκανε και μια νέα ανάρτηση στο Truth Social, τονίζοντας:

Κοιτάξτε, δεν φταίω εγώ που ο πολιτικός μου αντίπαλος στο Δημοκρατικό Κόμμα, ο ανέντιμος Τζο Μπάιντεν, είπε στον Γενικό Εισαγγελέα του να κατηγορήσει τον κορυφαίο (με διαφορά!) υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών & πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, εμένα, για όσα περισσότερα εγκλήματα μπορεί να επινοήσει, ώστε να αναγκαστεί να δαπανήσει χρόνο και χρήμα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να βρεθούν απέναντί μου, αλλιώς δεν θα έκαναν αυτή την πρωτοφανή εργαλειοποίηση της “Δικαιοσύνης”. Αλλά σύντομα, το 2024, θα έρθει η σειρά μας“.

Ο Τραμπ έχει πει ότι δεν έκανε τίποτα κακό και έχει κατηγορήσει τον ειδικό σύμβουλο Τζακ Σμιθ ότι προσπαθεί να μειώσει τις πιθανότητές του να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το 2024.

Παρόλα αυτά, ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα έναντι του άλλου δημοφιλούς υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Ρον Ντε Σάντις.

Η Αμερικανίδα δικαστής Moxila Upadhyaya όρισε την πρώτη ακρόαση για την υπόθεση για τις 10 π.μ. (τοπική ώρα) στις 28 Αυγούστου.