ΚΟΣΜΟΣ

Iταλία: Ένας νεκρός, δύο αγνοούμενοι σε ναυάγιο μεταναστών στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα

Nέο ναυάγιο στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα
Nέο ναυάγιο στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα
ΑΡ

Το λιμενικό σώμα της Ιταλίας ανέσυρε το πτώμα ενός ανηλίκου μετά το ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες, σε μικρή απόσταση από το νησί Λαμπεντούζα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους

Η ακτοφυλακή της Ιταλίας εντόπισε το Σάββατο (5/8) ένα άτομο νεκρό μετά από ναυάγιο μεταναστών στα ανοιχτά της νήσου Λαμπεντούζα, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται για δύο άτομα που φέρονται να αγνοούνται. Το πρακτορείο Ansa μετέδωσε ότι η ακτοφυλακή διέσωσε 43 ανθρώπους και ανέσυρε το σώμα ενός ανήλικου μετά το ατύχημα, το οποίο συνέβη περίπου 23 μίλια νοτιοδυτικά της Λαμπεντούζα. Οι επιζώντες είπαν στις αρχές ότι συνολικά 46 άτομα είχαν ξεκινήσει στο ταξίδι.

Πάνω από 2.000 άνθρωποι έφτασαν στη Λαμπεντούζα τις τελευταίες ημέρες μετά τη διάσωσή τους στη θάλασσα από τις ιταλικές αρχές και ομάδες ΜΚΟ, καθώς οι ισχυροί άνεμοι περιπλέκουν περαιτέρω την κατάσταση στο νησί.

Λόγω της θαλασσοταραχής, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να σώσουν μια ομάδα περίπου 20 μεταναστών που έχει κολλήσει στους βράχους όπου το σκάφος τους συνετρίβη το βράδυ της Παρασκευής, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Σάββατο, η ομάδα ΜΚΟ Open Arms δημοσίευσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ένα βίντεο με το σκάφος διάσωσής τους να παρασύρεται από τον άνεμο καθώς κατευθυνόταν προς το νότιο λιμάνι του Μπρίντιζι με 199 μετανάστες.

«Μετά από μέρες παραμονής στη θάλασσα, αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν απαγορευτικές θαλάσσιες καιρικές συνθήκες», είπε η Open Arms, καθώς διαμαρτυρήθηκε για την πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης να εξουσιοδοτεί λιμάνια αποβίβασης μακριά από τις περιοχές διάσωσης.

Στην Ιταλία έχουν φθάσει περίπου 92.000 μετανάστες δια θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, σε σύγκριση με 42.600 την ίδια περίοδο το 2022.